The Others Çin lokantası cinayeti çözüldü

Çin lokantası cinayeti çözüldü

09.10.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Çin lokantası cinayeti çözüldü

Çin lokantası cinayeti çözüldü


Elvan Ezber İstanbul


       Bakırköy'de Çin Mutfağı Restoran'da şarkıcı Serdar Ortaç'ın klibinde oynayan Çinli Yaping Zhao'nun yaralanması, eniştesi Tang Xin'in ölümüyle sonuçlanan saldırının faili yakalandı.
       Polis, Çinlilerden intikam almak için saldırıyı yaptığını söyleyen Doğu Türkistan asıllı Abdülcafer Türkoğlu (22) ve 9 kişiyi gözaltına aldı.
       Polisin, Türkoğlu'nun Doğu Türkistan'dan Kayseri'ye gelirken verdiği parmak iziyle olay yerindeki parmak izinin aynı olmasından sonuca ulaştığı "ğrenildi. Türkoğlu'nun bulunabileceği bölgelerde 300 telefonu dinlemeye alan polisin, kıza sürede saldırganı tespit ederek Seyit Tarhancı'yla birlikte Zeytinburnu'nda yakaladığı belirtildi.
       Türkoğlu'nun sorgusunda, geçen yıl Levent'te yine bir Çin lokantasına silahlı saldırı düzenlediği ve saldırıda Yuechun Xu'yu öldürdüğünü, aynı yıl Çin Konsolosluğu'na molotofkokteylli saldırı eylemini gerçekleştirdiğini söylediği iddia edildi.
       Tarhancı'nın ağabeyi Cemal Tarhancı'nın da arandığı, saldırganların Doğu Türkistan Kurtuluş Örgütü'yle bağlantısınının araştırıldığı bildirildi.
       Emniyetten çıkışta Türkoğlu gazetecilere "Çinlileri sevmiyorum, bu yüzden eylem yapmak için tek başıma örgüt kurdum. İntikam almak için de kurduğum örgüt adına bu tür yerlere baskın düzenledim. Yakalanmasaydım 10 Çin lokantasını daha basacaktım" diye konuştu.


Yazarlar