The Others Cinci hoca değil mucit

Cinci hoca değil mucit

21.02.2011 - 00:16 | Son Güncellenme:

Hindistan’da uçan araba ürettiğini iddia eden A.K. Vishwanath adlı bir Hintli, 16 yıl boyunca üzerinde çalıştığı uçan araba projesini nihayet tamamladığını açıklayınca 15 Şubat 2011 tarihli Milliyet, haberi ‘Araba uçmaz mucit uçurur!’ başlığıyla yer verdi.

Cinci hoca değil mucit

Haberde, “Bangalore’da düzenlenen bir havacılık şovunda sergilenen uçan araba Suzuki Maruti marka araç kullanılarak oluşturuldu. Viswanath arabanın uçtuğunu iddia etse de henüz buna şahit olan çıkmadı” ifadelerine yer verilmiş.
Mazhar Alan adlı okurumuz uyarıyor: “Bilimin sınırı yoktur. Önemli buluşlara imza atmış sayısız olay ve insandan söz etmeyi anlamsız buluyorum. Dünya teknolojisi bu tür insanların buluşlarını inanılmaz fonlarla destekliyor, şirketler patent haklarını almak için kıyasıya mücadele ediyor. Suyla çalışan arabada bundan yıllar önce belki komik gelebilirdi insanlara ama Japon Genepax şirketi saatte 80 km ve 1 litre su ile yarım saat boyunca durmaksızın çalışabilen bir aracı tanıttı bile. Demek istediğim sanki cinci hocadan bahseder gibi bir insanın 16 yılını verdiği bir buluştan “Araba uçmaz mucit uçurur!” başlığıyla alay etmeniz ve hafife almanız biraz tuhaf. Gazeteci olan sizsiniz Madem havacılık şovunda sergilenmiş, niye uçurulmamış diye bakmanız gerekirdi.”

Yazarlar