The Others Cinsellik sokakta öğreniliyor

Cinsellik sokakta öğreniliyor

09.05.1997 - 00:00 | Son Güncellenme:

Cinsellik sokakta öğreniliyor

Cinsellik sokakta öğreniliyor

OKULLARDA, bitkilerin, hayvanların üremesinin öğretildiğini, buna karşın cinsel eğitim dersinin konulmamasında ısrar edildiğini söyleyen uzmanlar, hasta bir toplum yaratıldığına dikkat çektiler.
Son yıllarda uydu yayınları aracılığıyla erotik filmler evimize konuk olmaya başladı. Bu filmler çocukların ayakta oldukğu saatlerde rahatlıkla gösterilebiliyor. Moda haline gelen erotik müzik kiliplerinde de cinsellik ön planda yer alıyor. bütün bunlara rağmen okullarda cinsel eğitim dersleri hala tabu olma özelliğini koruyor. Televizyondan, porno kasetlerden yalan yanlış cinsellik öğrenildiğini belirten uzmanlar, psikolojik sorunları olan toplum yaratıldığını belirtiyorlar.
Yıllardır okullarda yaşa göre cinsel bilgilerin ders olarak okutulması gerektiğini anlatmaya çalışan Prof. Dr. Özcan Köknel, bir adım bile yol alınamamasından yakınıyor. Gençlerin yetersiz bilgi nedeniyle çeşitli sorunlar yaşadığını belirten Prof. Dr. Özcan Köknel, "İşin bilgi yönünün cinsel eğitim derslerinde verilmesi gerekiyor. İsviçre, Almanya, İtalya'da cinsel eğitim okullarda zorunlu ders olarak okutuluyor" dedi.
Kapalılığın her zaman ilgi çektiğini belirten Köknel, çocukların fazla birşey istemediklerini ifade ederek, "7- 8 yaşlarında bazı ayrıntıları soruyor. bu sorulara uygun cevaplar vermek yeterli. Cinselliğin altında cinsel güç değil, cinsel bilinç var. Cinsel eğitim çocuk soru sormaya başladığında verilen doğru yanıtlarla başlar. Evde başlaması gereken cinsel eğitim, okulda bilinçli ve sade bir programla geliştirilebilir" dedi.
Sorunlar artabilir
Yanlış bilgilenme veya bilgi sahibi olamamanın genç insanın hayatında çeşitli sorunlara neden olabileceği belirtiliyor. Bu sorunların başında ise cinsel isteksizlik ve doyuma ulaşamama geliyor. Prof. Dr. Özcan Köknel, yaşanabilecek sorunlar hakkında şu bilgileri verdi:
"Karşı cinsi tanımamak, ondan korkmak psikolojik sorunlara neden oluyor. Heyecan, endişe dolayısıyla erken boşalma, cinsel isteksizlik, cinsel doyuma ulaşamama sorunları ortaya çıkıyor. bu durumda her iki taraf birbirini suçluyor."

Yazarlar