The Others Cümlesi sorguda

Cümlesi sorguda

04.06.2001 - 00:00 | Son Güncellenme:

Cümlesi sorguda

Cümlesi sorguda



Okurumuzun uzun şikayet mektubu için haberdeki bir cümle yeterli olmuş.
"20 yıllık Milliyet okuruyum. Bununla da hep övündüm. Ancak bugün ciddi bir sıkıntıya düştüm" diye yazmış.
İsmi bizde saklı. Rütbesi binbaşı.
Sıkıntısının sebebi, 23 Mayıs tarihli Milliyet’in 5. sayfasındaki Diri Diri Yandılar başlıklı trafik kazası haberi. Ve haberdeki cümle:
"Tatillerini Antalya’da geçiren Jandarma Tabip Üsteğmenler Murat Özkan ve Asım Bayraktar, görev yaptıkları Ankara Jandarma Okullar Komutanlığı’na dönmek için kendi araçlarıyla yola çıktılar..."
Okurumuz üç temel noktada toplamış eleştirilerini:
* İki tabip subay, Istanbul GATA Haydarpaşa Hastanesi Beyin Cerrahi servisinde uzmanlık öğrencisi (asistan) olarak görevliydiler. Jandarma Okullar Komutanlığı ile hiçbir bağlantıları yoktu.
* Antalya’dan Ankara’ya değil, uluslararası katılımlı bir beyin cerrahi kongresine katılmak üzere görevli olarak Ankara’dan Antalya’ya gidiyorlardı. Yani bir anlamda görevde şehit oldular.
* GATA ve bağlı birimlerinde görev yapan personelin yıllık izin dilimi temmuz - eylül arasıdır.
Yani bu dönemde tatilde olmaları söz konusu değildir.
"Kısacık bir cümleye bu kadar hata nasıl sığdırılabilir?.
Yorum: Haber, Doğan Haber Ajansı’na ait. DHA yöneticilerinin aktardığı bilgiye göre, yerel muhabir, habere yansıyan ayrıntıları kazanın olduğu yöredeki güvenlik kaynaklarından almış. Zabıtlarda "..Seydişehir - Konya karayolunun 3. kilometresi.." ifadesi var. Ancak, olayın arka planıyla ilgili GATA ve Jandarma Komutanlığı’ndan aldığımız bilgiler, okurumuzun eleştirisini doğruluyor ve açıkça zabıtlarla çelişiyor. Istanbul GATA Haydarpaşa Hastanesi’nde görevli Özkan ve Bayraktar, Türk Nöroşirürji Derneği’nin Antalya Belek’te 22 - 26 Mayıs tarihlerinde Magic Life tatil köyünde düzenlediği beyin cerrahisi ile ilgili bir kongreye katılmak amacıyla Ankara üzerinden Antalya’ya gitmekteymiş. Neden Seydişehir - Konya arasında oldukları bilinmiyor... "Tatil" kavramının da nereden "sızdığı" belirsiz. Ama, bilelim ki, mutlaka en az bir okur, her zamanki gibi, doğrusunu bize hatırlatmaya hazır.










Yazarlar