The Others Dayakçı koca eve alkollü gelemeyecek

Dayakçı koca eve alkollü gelemeyecek

08.10.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Dayakçı koca eve alkollü gelemeyecek

Dayakçı koca eve alkollü gelemeyecek


Kadın yargıç gereğini düşündü:


       İzmir 5. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin kadın yargıcı Melike Tarı, içki içerek eşine şiddet uygulayan kocaya "üç ay evine alkollü gitmeme" cezası verdi.
       Eşi Cevdet Kıyatmaz'ın alkol aldıktan sonra saldırganlıştığını, hakaret ettiğini öne süren kadın "ğretmen Kurtuluş Kıyatmaz (44), İzmir Cumhuriyet Savcılığı'na başvurdu. Savcılık, kanun gereği dosyayı İzmir 5. Sulh Hukuk Mahkemesi'ne gönderdi. Jet hızıyla yapılan duruşmaya katılan Kıyatmaz, "Yıllardır "ğretmenlik yapıyorum. Evliliklerinde problem olan "ğrenci velilerine hep aile düzenini bozmamalarını "ğütlerdim. Eşimi seviyorum, sadece alkol almasından memnun değilim. Bu ailevi sorunumdur, ancak korunma istemem de en doğal hakkımdır" dedi.
       İzmir 5. Sulh Hukuk Mahkemesi'nin yargıcı Tarı, Cevdet Kıyatmaz'ın (46) üç ay süreyle gözlem altına alınmasına karar verdi. Cevdet Kıyatmaz, bu üç ay içinde eve alkollü geldiği ya da eşine kötü davrandığı takdirde cezalandırılacak.
       Yargıç, "Buna benzer çok sayıda karar verdik. Cevdet Bey, evine alkollü geldiği ya da hakaret ettiği takdirde ceza alacak. Alacağı ceza suçun niteliğine göre değişecek. Eve girecek, ama suç işleyemeyecek" dedi.
       Ailenin Korunmasına Dair Kanun'un uygulanması için dava açılmasına gerek olmadığını, savcılığın takibiyle dava açılabileceğine ifade eden Yargıç Tarı şunları söyledi:
       "Genellikle kadınlar eşlerinden şikayetçi. Bir kere erkeğe rastladım. Eşleri korumak için çıkartılan bir yasadır. Amaç dayaktan caydırmak ya da en azından suç olduğunu göstermektir. Bir yılda buna benzer 30 davaya baktım. Kanunun çıkmasından bu yana dava sayım 150'yi bulmuştur. Eş, nafaka isterse, koruma tedbiri olarak nafaka da bağlıyoruz. Davanın sonuçlanması için tarafların gelmesini beklemiyoruz, hemen kararı veriyoruz."