The Others Deniz sizden mektup bekliyor

Deniz sizden mektup bekliyor

11.07.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Deniz sizden mektup bekliyor

Deniz sizden mektup bekliyor


Deniz , hayatının baharında kansere yakalandı. Onun yaşam bağlantısı internetteki web istesi... Gelen her sevgi ve dayanışma mesajı, onu hayata bağlıyor, acılarını biraz olsun hafifletiyor


       Deniz Resul, henüz 15 yaşında, kıpır kıpır yüreği yaşama sevinciyle dolu bir genç kız. Galatasaray Lisesi’nin başarılı öğrencilerinden. Hobileri voleybol, Fransızca ve beş yaşından beri haşır neşir olduğu bilgisayarlar.
       Deniz, geçen ay 300 bin kişide bir görülen, ölümcül bir hastalığın pençesine düştü. Büyüme çağındaki çocuklarda görülen “osteo sarcoma" adında bir tür kemik kanserine yakalanan Deniz, ABD’nin Boston kentinde bulunan bir çocuk hastanesinde tedavi görüyor.

       Her şey maçta başladı
       Babası Levent Resul, Deniz’in hayatını değiştiren süreci şöyle anlattı: “Herşey bir voleybol maçında düşmesiyle başladı. Omzu zedelendi. Ağrıları haftalarca sürdü. İlk muayenelerde birşey görünmedi. Ortopediste götürdük. MR röntgenlerinde gerçek ortaya çıktı. Nadir görülen bir kemik kanseri olan Osteo sarcoma akciğerlerini de tehdit ediyordu."
       Resul, bundan sonra kolları sıvayıp araştırmaya koyuldu. En iyi tedavinin Boston Çocuk Hastanesi’nde yapıldığını öğrendi. Bunun üzerine ay başında apar topar ABD’ye giden Deniz, ne kadar süreceği belli olmayan bir yaşam mücadelesine girdi.
       Baba Resul, sesi titreyerek, Deniz’in sağ kalma olasılığının çok düşük olduğunu, sağ kalanlarda da hastalığın bir kaç yılda bir tekrar ettiğini anlatıyor. O da biricik kızının adına açtığı web sitesini bu amansız hastalıkla savaşında siper edinmiş.

       Deniz’i tanıyacaklar
       “Bu site osteo sarcoma ile mücadele platformu olacak. Birkaç dilde hazırlayacağız. Hastalığa yakalananlar deneyimlerini burada paylaşacak. Tıptaki son gelişmeler, linkler, araştırmalar yer alacak" diyen baba Resul, bunun tıp değil, bir insan sitesi olacağını belirterek “Bu hastalığa yakalanan gençler, burada oyunlar, müzeler, resimler, şarkılar bulacaklar. Ve Deniz’i tanıyacaklar" diyor.

       En önde Deniz Savaşıyoruz!..
       Baba Levent Resul, Deniz’e mesajlarıyla, dualarıyla destek vermek isteyenlere www.denizresul.com adresinde şöyle sesleniyor:
       “Çok yönlü bir mücadele bu. Yakın çevremizde olan olmayan birçok insan bu savaşın içinde. Onlar ilk bakışta bize ya da kızımıza destek veriyor gibi görünüyor ise de aslında kavga, insan ile bilinmeyen bir öldürücü düşman arasında. Annem ve arkadaşları, aile büyüklerimiz, birçok insan dua ederek katılıyor bu savaşa.
       Müslüman, Hıristiyan ve Yahudi...
       Siyasi ve sosyal ayrımları aşmış bir dayanışma var Deniz’in çevresinde. Richard, Holcombe, Mark, Kerri, Osman, Aysun, Funda, Alev, Handan, Emel, Elif, Jeff, Zhao, Meltem, Dilşat, Didem, Ella, Eda, Mustafa, Adnan, Hüseyin, Cengiz, Hakan, Mehmet, Ali.. savaşıyorlar...
       Bizim bulunduğumuz siperde Deniz en önde. Bir elinde bir su tabancası diğerinde bir dijital kamera.. Ama dünyanın binlerce köşesine dağılmış nice nice siper var! Anneler, babalar, gücü yeten, yetmeyen...Bu savaşı kazanacağız! Bu savaş hepimizin savaşı. Deniz’in web sitesi o siperlerden yalnızca biri: buraya arada bir gelin, gözatın. Belki siz de bu iblisle dövüşmeye karar verirsiniz. çünkü o boş durmuyor, doymak usanmak bilmiyor. Yarın kimin kapısını çalacağı ise hiç belli değil."

       Tek isteği bir mesaj bir dua
       Deniz umudunu asla kaybetmiyor. Hastane odasında onu yaşama bağlayan en önemli şey, babasıyla birlikte hazırladığı web sitesi. Odasında www.denizresul.com adresli siteden kendisine gönderilen mektupları okuyor, yanıtlıyor. Gücü olduğu zaman hastaneden fotoğraflar çekip yaşadıklarını sevenleriyle paylaşıyor.Yüksek dozda kemoterapi gibi çok ağır bir tedavi gören Deniz, acılarını kendisine dünyanın dört bir yanından yağan sevgi ve dayanışma mesajlarıyla dindirmeye çalışıyor.
       Deniz’in ve babasının manevi desteğe ihtiyacı var. Tek dilekleri internet hatlarının ucundaki mesajlar ve dualar.

       www.denizresul.com