The Others Deprem bitti!

Deprem bitti!

02.10.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Deprem bitti!

Deprem bitti


  Star'da polis yerde yatan kadının kafasına basıyor... Bir ara sokakta kaçan mahkum yakını çevredeki "bazı"ları tarafından linç edilmek isteniyor. Yine aynı yere dönüyoruz. Yine birbirimize düşman gibi bakmaya başladık. Yine geri zekalılık örnekleri sergiliyoruz. Bu mahkum yakınları uzaydın mı geldi? Bu ülkeye vergi ödemiyor mu? Nerede oturuyorlar? Peki vuran polisler nerede oturuyor? Ya da linç etmeye teşebbüs edenler nerede oturuyor? Deprem bitti. Ama toplumsal depremin yaşatılması için yine bir düğmeye basıldı. Farkında mıyız? Kimse kimseden ne daha fazla haklı ne daha fazla ülkeyi düşünüyor? Hiç araştırmadan sadece olan ile yetiniyoruz. Vurduk mu iş bitiyor. Beynimizde deprem olmadı bizim. Daha çok fırın ekmek yememiz lazım. Fırınlar da yetmez ya...

  Huysuz Virjin yeni formatında. Yine bol "biiip"li. Benim anlamadığım Huysuz'un özelliği o "bip" sesi ile örtülen laflar. O zaman ne anlamı kalıyor? Atilla Saral tam oturmuş. Yani bilgi yarışması sunan ciddi sunucu pozunda. Yakışmış. Yarışma soruları ile şov sağlanmış, bu da iyi. Kendi içinde yaptığı tadilat ile yeni yayın dönemine sağlam giren bir yapım. Program sonunda Seyfi Dursunoğlu olarak şarkı söylemesi bir yerde kendi "oto kritiğini" yapmak gibi bir şeydi.

  Satanizmden sonra agnostisizm. Nurseli İdiz'in haberlerinde vardı. Evrenin bilinmezliğine takmakmış. Kafayı bozunca da intihar... Genç bir çocuk, ailede sorun var. Bir şekilde patlayacak. Ha agnostisizm, ha satanizm, ha Müslüm abi... Yani sorun bizde, onlarda değil!

  Tarihçi Cemal Kutay 91 yaşına bastı. TV 8'de program yapıyor. Tam 91 yıl. Haydi kolaysa siz de sığdırın yaşamı... Her söylediği kıymetli. Acaba ben kaç yıl konuşabileceğim?

  Kanal D öğlen haberleri perşembe günü. Numan Albay. Hatırlar mısınız? Çınarcık'taki deprem sonrası korkunç günlerin albayı. Kendini yırtarcasına çalışan, ağlayan, Numan Albay. Kurtardığı küçük kıza sarıldı. Ve artık görevinin başına dönecekti birliğine. Çınarcık onu bağrına bastı. Kanal D'den göz yaşaratan ama duygu sömürüsü yapmayan bir röportaj.