The Others Deprem uyarısı

Deprem uyarısı

29.03.2010 - 00:24 | Son Güncellenme:

Ticaret Üniversitesi’nden Sevim Ünal gönderdiği emailde şöyle diyor:

Deprem uyarısı

“Gazetenizdeki Prof. Şengör’e ait bütün düzeltme haberini şanslıyım ki; görebildim. Çünkü Prof. Şengör’ün manşet olan yazısını okumuş ve çok etkilenmiştim. Düzeltmeyi yapan Prof. Dr. Ülben Ezen ile aynı üniversitede çalışıyorum ve bu konuda sürekli bizleri bilgilendirmesi yanında, geçenlerde üniversitemiz bünyesinde yapmış olduğu konferans ile de Marmara’da deprem konusunda çok kapsamlı ve anlaşılır bilgiler sunmuştur.
Konferansı dinlediğimde kapıldığım duygu, bu bilgilerin herkes tarafından dinlenebilmesi ne büyük bir şans olur idi. Fakat böyle şeyler anlık düşüncelerdir, düşünürsünüz ve unutursunuz, sonra düzeltme yazınızı görünce çok üzüldüm.
Ben bir Milliyet okuru olarak, bu gazetenin topluma karşı doğru bilgilendirme konusunda sorumluluk sahibi olduğunu düşünüyorum. Depremin büyüklüğünün yarım manşet olarak verilmesini bizleri bilgilendirme olarak algıladığım için korkmuş fakat Milliyet’te okuduğum için doğruluğu hakkında hiç şüpheye düşmemiştim. Daha sonra yanlış olduğunu öğreniyorum fakat çok küçük bir haber olarak veriliyor ve yazıda sanki ‘çok önemsiz bir ayrıntıymış!’ gibi algılanıyor, bu yanlış bilginin ne demek olduğunu belki de ben ilk ağızdan (Prof. Dr. Ülben Ezen) dinlememiş olsaydım anlamayacaktım bile.
Bizler burada konferansta dinlediklerimizle nasıl biraz da olsa rahat nefes alabildiysek, isterdim ki bu bilgilerin daha geniş ve ilk ağızdan gazetenizde de yer bulabilmesiydi.”