The Others Deprem zamparası!

Deprem zamparası!

03.07.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

Deprem zamparası!

Deprem zamparası

       ADANA'daki deprem felaketinin yaraları sarılmaya çalışılırken, Afyon Sandıklı'dan yıkık dökük kente gelen Ahmet Çavdar (72) Adana Valisi Oğuz Kağan Köksal'dan depremde dul kalmış bir kadınla kendisini evlendirmesini istedi.
       Adana'ya trenle gelen Çavdar, Valilik binası çevredeki görevlilerden depremde dul kalmış kadın olup olmadığını soruşturdu. Evleneceği kadını kendi çabalarıyla bulamayacağını anlayan Çavdar, Köksal'ı makamında ziyaret ederek "Sayın valim depremde dul kalmış bir kadınla evlenip onun hayatını kurtarmaya geldim. Bana evlenebileceğim bir kadın bulun. Huzurevi'nden de olabilir" dedi.
       Köksal, Çavdar'ı dinledikten sonra "Eğer dul bir kadın bulursam seni evlendireceğim" diye söz verdi.
       Valilikten Huzurevi'ne giden iki çocuk babası üç torun sahibi buğday tüccarı Çavdar, yetkililerden 45 - 50 yaşlarında kendisiyle evlenebilecek kadın olup olmadığını sordu. İsteğine göre kadın bulamayınca tekrar Valiliğe döndü. Çavdar şöyle konuştu:
       "Eşim üç yıl önce öldü. Kadınsız olmuyor. Benimle evlenecek kadına iki evimden birini vereceğim. Onu dünyanın en mutlu kadını yapacağım. 72 yaşındayım ama işim bitmedi, hala gencim."

       Enkaz altında 49 saat kaldıktan sonra kurtarılan ve Numune Hastanesi'nde tedavi altına alınan emekli öğretmen Hatice Eker'in sağlık durumu ise iyiye gidiyor. Eker'in böbrekleri kısmen çalışmaya başladı. Adana Numune Hastanesi Başhekimi Dr. Mehmet Ali Ün, Hatice Eker'in, aralarında psikiyatri doktorunun da bulunduğu sekiz kişilik bir ekibin gözetiminde tutulduğunu, sağlık durumunun düzelmeye başladığını, yakınlarıyla da ilk kez görüştürüldüğünü söyledi. Şuuru açılarak konuşmaya başlayan Hatice Eker'in böbrek, akciğer, karaciğer ve sağ bacağındaki rahatsızlığı devam ediyor.

       Dünya Bankası'ndan bir heyet deprem bölgelerinde inceleme yapmak üzere Adana'ya geldi. Piötr Vilcizynski başkanlığında, Piötr Vilcizynski, Nuran Ercan, Christoph Pusch, Sophie Wille'den oluşan heyet Ceyhan'da yaptığı incelemeler sonunda Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı ziyaret etti. Heyet incelemelerini yaptıktan sonra afet bölgesine yapılacak yardım konusunda bir rapor hazırlayacak.

       BAŞBAKAN Mesut Yılmaz'ın eşi Berna Yılmaz, Adana'da depremzadelerin ihtiyaçlarının karşılanması için "Çadır mutfak" gönderdi. Seyhan Belediyesi Makine İşletme Müdürlüğü bahçesine yerleştirilen çadırı Ankara'dan gelen 10 kişilik bir ekip 17 saatte kurdu.
       Bugün hizmete açılacak olan çadırın genişliği 16, yüksekliği 7.5, uzunluğu ise 40 metre. Yaklaşık 2 bin kişinin yemek ihtiyacının karşılanacağı çadırın mutfak gereçleri Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından karşılanacak.