The Others Depremzede kadına özel site kuruluyor

Depremzede kadına özel site kuruluyor

10.01.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Depremzede kadına özel site kuruluyor

Depremzede kadına özel site kuruluyor


       Depremde yakınlarını kaybeden kadınların barınma sorunlarını gidermek ve hayatlarını yeniden kurmalarına yardımcı olmak amacıyla, İzmit'te "Depremzede Kadınlar İçin Kadın Sitesi" kurulacak.
       İzmit Belediyesi tarafından tahsis edilecek 10 dönümlük arazi üzerinde gerçekleştirilecek proje kapsamında, 30 - 45 metrekarelik 50 daire, yönetici ve sağlık görevlileri için lojman, bir sağlık ünitesi, kreş ve yuva, çocuk parkı yanında meslek kursları ve üretim amaçlı iki atölye yapılacak.
       Kadın Dayanışma Grubu koordinasyonunda yürütülen ve 700 bin dolara yakın kaynağın gerektiği projenin, 2000 yılının birinci yarısında tamamlanması planlanıyor.
       Engelli ve yaşlı kadınlar için belli bir kontenjanın öngörüldüğü proje çerçevesinde, kreş, yuva, meslek kursları ve üretim atölyesinin yapımına öncelik verilecek. Bu mekanlardan, çevredeki diğer kadınlar da yararlanabilecek.
       Sitedeki ortak yaşama ilişkin giderlerin karşılanabilmesi amacıyla, döner sermaye için bir fon oluşturulacak ve atölyede üretilecek ürünlerin satışından belli bir pay fona aktarılacak. Kadınların ve çocukların her türlü hukuksal sorunlarıyla ilgilenmek için de kadın hukukçulardan bir çalışma grubu oluşturulacak.
       Kadın Dayanışma Grubu yetkilisi Mebuse Tekay, projenin finansmanının karşılanması amacıyla ABD, Japonya ve Hollanda'daki sivil toplum örgütleriyle görüşmelerin sürdüğünü bildirdi.