The Others Depremzedeye ‘BOŞALT’ emri

Depremzedeye ‘BOŞALT’ emri

17.01.2001 - 00:00 | Son Güncellenme:

Gölcüklü Hümeyra Kahvecioğlu, Marmara depreminde yakınlarını ve evini kaybetti. Şimdi de Büyükada’da sığındığı hazineye ait binadan çıkması istendi

Depremzedeye ‘BOŞALT’ emri

Depremzedeye ‘BOŞALT’ emri

Gölcüklü Hümeyra Kahvecioğlu, Marmara depreminde yakınlarını ve evini kaybetti. Şimdi de Büyükada’da sığındığı hazineye ait binadan çıkması istendi

MURAT BAYDAR

Adalar Kaymakamı Mustafa Farsakoğlu, Adalar’da bulunan hazineye ait taşınmazların işgalini önlemek için harekete geçti, ancak karşısında 17 Ağustos depreminde kız kardeşi, eniştesi yeğeni ve Gölcük’teki evini kaybeden depremzede Hümeyra Kahvecioğlu’nu buldu. Kaymakamlık tarafından binaya yerleştirilen, sonra da ‘çık’ denilen Kahvecioğlu çeşitli kurumlara başvurarak yardım istedi. Ancak Kaymakam Farsakoğlu "Depremzede olması hazineye ait bir konutu işgal edebileceği anlamına gelmez. Kanunlar var. İlk günlerde bir süre kalabilmesi için müsade ettik ama artık çıkması gerekiyor. Çıkmazsa zorla çıkartmak zorunda kalacağız" dedi.

İşgali önleyemiyoruz
Büyükada, Heybeli, Kınalı, Bozcaada ve Burgaz’da bulunan devlete ait 500 parça taşınmazdan yaklaşık 150’si işgal edildi. Hazineye ait taşınmazların işgalinde çeşitli yolların denendiğini belirten Adalar Kaymakamı Mustafa Farsakoğlu "Bizim görevimiz işgali önlemek. Önce boşaltmaları için uyarıyoruz, sonra elektrik ve sularını kesiyoruz. Daha sonra çıkartıyoruz ama başkaları gelip işgal ediyor. Bu böyle sürüp gidiyor" dedi.

Bina hazinenin
Kahvecioğlu, depremin ardından Büyükada Cami Mahallesi Fürüz Sokak’taki hazineye ait üç katlı binanın üçüncü katına yerleştirildi. Dört ay önce binanın birinci ve ikinci katında oturan kişiler işgalci oldukları gerekçesiyle çıkartıldı. Yetkililer Kahvecioğlu’ndan da 50 metrekarelik evini terk etmesini istediler. Kaymakamlıktan yardım isteyen Kahvecioğlu durumu İçişleri Bakanlığı ve Başbakanlık’a ilettiğini, her iki kurum da kaymakamlığa ‘yardımcı olun’ talimatı verdiğini ancak kaymakamlığın geri adım atmadığını söyledi.

Evim olsa durmam
Kendisi gibi gerçek muhtaçlara işgalci muamelesi yapılmasının haksızlık olduğunu vurgulayan Kahvecioğlu şunları söyledi: "Gidecek yerim olsa kalmam. Rant peşinde koşanlar devletin arazisini işgal ederken, bana da aynı muameleyi yapılıyor."



İSTANBUL