The Others Dev böceklerin peşinde

Dev böceklerin peşinde

24.03.2002 - 00:00 | Son Güncellenme:

Gerilim türünden ve özel efektlerden hoşlananlar için karanlık bir serüven

Dev böceklerin peşinde

Dev böceklerin peşinde

Gerilim türünden ve özel efektlerden hoşlananlar için karanlık bir serüven

ALİN TAŞÇIYAN

On emir geldiğinde genetik mühendisliği gelişmiş olsaydı, on birinci emir de yazılırdı: Yaratmayacaksın! İnsan başına bela olur!
"Tehlikeli Yaratık / Mimic" bu tema üzerine geliştirilen onlarca korku-gerilim filminden biri. Formülü aynen uyguluyor: Güçlü bir yaratık karanlık dehlizlerde peşindeki insanları birer birer avlıyor... Ama Meksikalı yönetmeni Guillermo del Toro’nun atmosfer yaratmadaki başarısı, müzik ve ses efektleriyle birleşince yerimizden zıplaya zıplaya izleyeceğimiz bir film haline geliyor. Özel efekt uzmanlığından gelen ve vampir filmi "Cronos" ile tanınan Del Toro, "Blade"in devam filmini de yönetti.

Oynamayın DNA ile!
Senaryo yazımına iki usta yönetmenin, John Sayles ve Steven Soderbergh’in de katıldığı "Tehlikeli Yaratık"ın konusu kısaca şöyle: New York’ta çocuklar hamamböceklerinden yayılan bir virüs nedeniyle ölmeye başlar. Hastalık Kontrol Merkezi’nden Susan (Mira Sorvino) ve Peter Tyler (Jeremy Northam) çifti, laboratuvarda hamamböceklerini yok edecek bir böcek türü geliştirir. Yapay yoldan üretilen ve Judas adı verilen böcek kısırdır ve ömrü altı aydır. Plan başarılı olur.
Ancak üç yıl sonra Judasların hepsinin ölmediği, bir kısmının mutasyon geçirerek devleştiği ve New York metrosunda ve kanallarında dehşet saçtığı ortaya çıkar. Tyler çifti, polis dedektifi (Charles Dutton) ile birlikte olayı araştırmaya başlar...
Woody Allen’ın Oscar’lı "Sevimli Fahişe"si Mira Sorvino başrolde. Yardımcı rollerde Mozart’ın belalısı, saray bestecisi Salieri rolüyle Oscar kazanan Murray Abraham ve İtalyan sinemasının usta oyuncularından Giancarlo Giannini var. Bu akşam filmin ilk yarısı gösterilecek. Devamı haftaya.
KANAL D / 22.30

"Tehlikeli Yaratık / Mimic"
• Yönetmen: Guillermo del Toro
• Görüntü: Dan Lausten n Senaryo: John Sayles, Steven Soderbergh, Matthew Robbins n Müzik: Marco Beltrami
• Oyuncular: Mira Sorvino, Jeremy Northam, Charles Dutton, Giancarlo Giannini, Murray Abraham


Sağlık, politika, turizm ve kriz... Konu listesi kalabalık
MEDİKAL:
Pazar günleri ABD’den tıp haberlerine yer veren programda Leyla Ataman Dilek, Prof. Atilla Ertan ile safra taşlarının tedavisinde kullanılan yeni bir yöntemi konuşacak.
CNN TÜRK / 10.15

KIRMIZI KOLTUK:
İçişleri eski Bakanı Sadettin Tantan, Işın Gürel ve Ümit Aslanbay’a konuk oluyor.
STAR / 12.00

ENTELEKTÜEL BAKIŞ:
Şahin Alpay bu hafta Prof. Dr. Cem Behar ile "Türkiye nüfusu hakkında bilinmeyenler"i konuşacak.
CNN TÜRK / 12.30

FLASH GÜNDEM:
Ferhan Şaylıman "Kriz gerçekten bitti mi?" sorusunu tartıştıracak. Konuklar Işın Çelebi, Prof. Dr. Osman Altuğ ve ATO Başkanı Sinan Aygün.
FLASH TV / 22.00

AÇIK AÇIK:
Gazeteci Tunca Bengin’in farklı alanlarda konuklar ağırladığı programına bu kez Turizm Bakanı Mustafa Taşar katılıyor. Bengin, Taşar ile yaklaşan turizm sezonuyla ilgili sohbet edecek.
TRT 2 / 21.15

Günden geceye ilgi çekici programlar
GRAFI2000.COMEDY:
Karikatürist Varol Yaşaroğlu’nun sunduğu mizah programına Beyazıt Öztürk konuk olacak. Program internet ortamının popüler sitelerinden Grafi2000.com’un TV’ye uyarlaması.
KANAL D / 13.10

CNN TÜRK PERSPEKTİF- ARJANTİN:
Kaybolan gençlerin, parası gasp edilenlerin, tangonun, futbolun, şarabın ve eylemlerin ülkesi Arjantin, Çiğdem Anat’ın izlenimleriyle bir kez daha ekranda.
CNN TÜRK / 14.05

DÜNYA KUPASI’NA DOĞRU:
Halit Kıvanç bu bölümde, Türk Milli Takımı’nın ilk kez katıldığı, 7-0’lık bir zaferle elemeleri geçtiği, ama finale kalamadığı 1950 Dünya Kupası’nın öyküsünü anlatacak.
TV8 / 17.30

ŞAHANE PAZAR:
Ekranın istikrarlı eğlence programlarından olan "Şahane Pazaröda Uygurlar bu gece Yonca Lodi ve Göksel’i konuk edecek. Programın oyunlarında ise Derya Arbaş, Didem Uzel, Asuman-Melih Dabak yarışacak.
KANAL D / 20.30

S. KINGS-L.A. LAKERS:
NBA’de Batı Konferansı liderliği için mücadele eden sezonun flaş takımı (ve tabii NBA’deki temsilcimiz Hidayet Türkoğlu) Sacramento Kings ile son iki yılın şampiyonu L. A. Lakers mücadelesi canlı yayınlanıyor.
KANAL D / 01.30

OSCAR ÖDÜL TÖRENİ:
74. Oscar Ödülleri bu gece sahiplerini bulacak. Özlem Gürses’in sunacağı canlı yayına oyuncu Meltem Cumbul ve film eleştirmeni Ali Hakan da yorumlarıyla katılacaklar.
STAR / 02.30

Sanatçılarla eserleri üzerine
• 14.00 Düşündükçe-Metin Aydoğan (ETV)
• 15.30 Şiir, Her Zaman...-Özdemir İnce (TRT 2)
• 17.05 Yıldız’da Sohbet-Cengiz Bektaş, Arif Keskiner (TV8)
• 21.10 Karalama Defteri-Ahmet Ümit, Ayşe Akdeniz, Osman Aysu (CNN TÜRK)
• 21.30 Gündem Dışı-Tarık Akan (NTV)