The Others DGM savcısı yine yakındı yine mahkemelik oldu

DGM savcısı yine yakındı yine mahkemelik oldu

28.06.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

DGM savcısı yine yakındı yine mahkemelik oldu

DGM savcısı yine yakındı yine mahkemelik oldu


SEMRA PELEK İstanbul


       Katıldığı bir TV programında “yargı bağımsız değildir" dediği için ağır cezada yargılanıp beraat ettikten sonra disiplin cezasına çarptırılan ve karikatürleri TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu’nun işkence raporuna alınan DGM savcısı Mete Göktürk hakkında bu kez de maaş azlığından yakınan yargı mensuplarını eleştirdiği için dava açıldı.
       Yargıç ve savcıların yargılanabilmesine ilişkin prosedür gereğince Beyoğlu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’na gıyabında hakaret suçunu içeren iddianame, sanık savcı Göktürk’ün savunmasının alınması için Beyoğlu 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi. Göktürk’ün savunmasının alınmasının ardından dosya yargılamayı yapmaya yetkili makam olan Yargıtay 4. Ceza Mahkemesi’ne gönderilecek.
       Göktürk hakkında, “Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’na hakaret etmek" suçunu düzenleyen TCK’nın 268 maddesinin ilgili fıkraları gereğince 1.5 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi.

Yargı’yı eleştirdi

       Göktürk, 1998 adli yıl açılışında Yargıtay Başsavcısı Mehmet Uygur’un “Yargı mensupları vicdan ve cüzdanları arasında sıkıştı" açıklamasıyla başlayan maaş azlığı tartışmasını, basına yaptığı yazılı açıklamayla sert bir dille eleştirmişti.

Yazarlar