The Others DİRİ DİRİ GÖMDÜLER

DİRİ DİRİ GÖMDÜLER

22.01.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

DİRİ DİRİ GÖMDÜLER

DİRİ DİRİ GÖMDÜLER


Etimesgut’ta mezardan çıkarılan üç kişinin, akıllara durgunluk veren yöntemlerle öldürüldüğü anlaşıldı


       Ankara'da süren Hizbullah operasyonu eşi görülmemiş vahşetin yeni bulgularını da ortaya çıkardı. Örgütün Etimesgut'ta sorguladığı üç kişiyi işkenceden geçirdiği, ağız ve burunlarını bantladığı, el - ayak ve başlarını aynı iple düğümlediği, kurbanları birbirlerine demir tellerle bağlayıp kilitlediği ve diri diri toprağa gömerek katlettiği yolunda bulgulara ulaşıldı.
       Ankara Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nün Hizbullah'a yönelik operasyonunda gözaltına alınanların sayısı 12 oldu. Örgütün Ankara sorumlusu Selman İpek, askeri kanat sorumlusu Mehmet Demir, siyasi kanat sorumlusu Doktor Abdurrahman Alpsoy, Mustafa Gözlüer, Nesrin Aslan, Nuran Aslan, Sadullah Arpa, Burhan Özlük ve Nuray İpek'in yakalanmasının ardından Mehmet Aslan, Şehmuz Alpsoy ve Mehmet Emin Alpsoy da gözaltına alındı.
       Batman'da kasaplık yaptığı bildirilen örgütün askeri sorumlusu Mahmut Demir'in altı cinayetten arandığı kaydedilirken, Mustafa Gözlüer'in Tarsus'ta iki öğretmenin öldürülmesinden sorumlu olduğu belirlendi.

       Bazıları örgütün yaptığı video çekimlerden ulaşılan bulgulara göre, Ankara'daki Hizbullah evinde sorgulanan üç kişinin korkunç sonları şöyle oldu:
       - İşkenceyle sorguladılar
       - Ağız ve burunlarını bantladılar
       - El ve ayaklarını bağladıkları ipleri boyunlarında düğümlediler
       - Kurbanları demir tellerle birbirlerine bağlayıp asma kilitle kilitlediler
       - Daha ölmeden çuvallayıp toprağa gömdüler
       - Vahşeti videoya kaydettiler

Polis tatbikatına bile dayanamadı

       Emniyette örgütün kullandığı ip bağlama şeklinin tatbikat sırasında bazı polisler üzerinde uygulandığı, ancak bir polisin, bir dakika bile bu vahşete dayanamadığı bildirildi.
       Örgütün yakalanan elemanları Çayyolu'nda otomobiline bomba konularak öldürülen gazeteci yazar Ahmet Taner Kışlalı cinayetiyle ilgili de sorgulandığı, ifadelerinden bu cinayetle ilgili bir sonuç alınamadığı bildirildi. Etimesgut'taki örgüt evinde ele geçirilen bomba düzeneklerinin Kışlalı cinayetinde kullanılan bombayla aynı olmadığı, çok küçük benzerlikler gösterdiği ifade edildi.

Slogan atıyorlar

       Selman İpek ile Mahmut Demir'in ifade vermemekte direndiği, sık sık slogan attığı kaydedildi.
       Ankara Emniyet Genel Müdürü Turan Genç ve bazı üst düzey yetkililerle önceki gece Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne gelen İçişleri Bakanı Sadettin Tantan'a Terörle Mücüdele Şube Müdürlüğü'nde Hizbullah örgütüyle ilgili brifing verildiği öğrenildi.
       Sorgunun bir bölümünü izleyen Tantan ve Ankara Emniyet Müdürlüğü yetkilileri operasyonun olası gelişmeleri üzerinde değerlendirmeler yaptılar.

       Böylesi görülmedi
       1- İşkenceyle sorguladılar
       2- Ağız ve burunlarını bantladılar
       3- El ve ayaklarını bağladıkları ipleri boyunlarında düğümlediler
       4- Kurbanları demir tellerle birbirlerine bağlayıp asma kilitle kilitlediler
       5- Daha ölmeden toprağa gömdüler
       6- Vahşeti videoya kaydettiler