The Others Diyarbakır cazibe merkezi oluyor

Diyarbakır cazibe merkezi oluyor

19.07.1997 - 00:00 | Son Güncellenme:

Diyarbakır cazibe merkezi oluyor

Diyarbakır cazibe merkezi oluyor

GÜNEYDOĞU'daki istihdam sorununu çözmek amacıyla hükümetler tarafından hazırlanan projeler bir türlü uygulamaya dönüştürülemezken, özel girişimciler birçok alanda yatırım çalışması başlattı.
Ticaret ve Sanayi Odası, `Mesleki Eğitim ve Küçük Sanayi Destekleme Vakfı' adı altında ortak bir çalışma yapmak amacıyla daha çok bayanların tercih edileceği `büro yöneticisi' yetiştirmek için İsviçre'yle görüşme yapıyor. Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şirin Yiğit, başta Diyarbakır olmak üzere bölgeye hizmet verilmesi amacıyla, kursa alınacak kadınların bilgi, yatırım ve danışmanlık gibi alanlarda yetişeceklerini kaydetti. Bu konu için İsviçre'den gerekli desteği alacaklarını kaydeden Yiğit şöyle konuştu:
"Son dönemlerde Diyarbakır'da sanayi alanında büyük gelişmeler yaşanıyor. Yatırıma girmek isteyen birçok işadamı bizlere başvuru yapıyor. Bölgedeki ekonomik çalışmayı yakından takip etmek amacıyla `Avrupa bürosu' kurduk. Bunun yanında TSE bürosu, KOSGEB bürosu var, yeni açılışını yapacağımız GİDEM girişimci destekleme ve yönlendirme merkezinin açılışını da yakın zamanda yapacağız. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Türkiye Kalkınma Bankası ve GAP İdaresi Başkanlığı ile Ticaret Sanayi Odası işbirliği sonucu birçok alanda yeni çalışmalar yapılacak."