The Others Dört "vampir" tutuklandı

Dört "vampir" tutuklandı

19.11.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Dört "vampir" tutuklandı

Dört vampir tutuklandı


Adana ve Gaziantep'te ortaya çıkarılan hemofili çetesinin dört üyesinden Sakınmaz, "Susurluk kazasının kayıp bond çantası ben gömdüm" dedi


       Adana ve Gaziantep'te hemofili (kan hastalığı) hastalarının sağlık karnelerini kullanarak vurgun yapan çete soruşturmasında Susurluk bağlantısı gündeme geldi. Tutuklanan dört kişi arasında bulunan Hüseyin Sakınmaz, Susurluk kazasında kaybolan çantayı Antalya'da bir yere gömdüğünü bildirdi. Bunun üzerine Sakınmaz'ın, Antalya'ya götürülebilmesi için ek gözaltı süresi alındı.
       Başta hemofili hastaları olmak üzere birçok ilde yapılan sahte reçete vurgununun mali portresinin bir katrilyon liraya ulaştığı tahmin edilirken, Adana ve Gaziantep'te ortaya çıkartılan çete üyelerinin adliyeye sevkedilmelerine başlandı. Bu ay başında başlayan operasyonda Gaziantep'te yakalanan 'hemofili' çetesinin elamanlarından Mahmut Aydoğdu (35), Mustafa Kadailka (46), Aydın Cömert (25), Hüseyin Sakınmaz (31) dün adliyeye sevkedildi.

       Hasta sahipleriyle işbirliği
       SSK, Bağ Kur ve Emekli Sandığı'nı dolandırdıkları iddiasıyla tutuklanan Mahmut Aydoğdu ile Mustafa Kudailka'nın hasta sahibi, Aydın Cömert'in ise Gaziantep'teki Kahyalar Ecza Deposu Müdürü olduğu belirtendi. Mahmut Aydoğdu'nun iki oğlundan birinin hemofili hastalığından öldüğü, 11 yaşındaki diğer oğlunun ise tedavisinin sürdüğü belirtildi. Mustafa Kadailka'nın da Hemofili hastası 13 yaşında bir oğlu olduğu ortaya çıktı.

       Kaybolan çantada ipucu
       Hemofili hastalarını çeteyle buluşturduğu iddasıyla gözaltına alınan ve Zaman Gazetesi'nin eski muhabiri olduğunu iddia eden Hüseyin Sakınmaz ise sorgusunda, Susurluk kazasını gündeme getirdi.
       Sakınmaz, polis ve cumhuriyet savcılığında verdiği ifadesinde, Susurluk kazasından sonra kaybolduğu belirtilen evrak dolu bond çantanın kendisine ulaştığını ve bu belgeleri bir televizyon kanalına satmak istediğini, ancak fiyatta anlaşamayınca vazgeçip Antalya'nın Finike ilçesine bağlı Turunçova köyünde toprağa gömdüğünü iddia etti.
       Bu nedenle mahkeme Sakınmaz'ı tutuklarken, yer gösterme için polise dört gün daha gözaltı süresi verdi. Diğer üç sanık cezaevine konurken; Sakınmaz, tekrar Emniyet müdürlüğü'ne götürüldü.
       Ayrıca ilaç çetesine yardım ettikleri iddiasıyla Mehmet Güler, Mehmet Kaya ve Serdar Kızkurt da polis tarafından aranıyor.