The Others Dostluğa protez köprü

Dostluğa protez köprü

18.12.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Dostluğa protez köprü

Dostluğa protez köprü


Türk - Yunan Golf Turnuvası'nın geliri ile Marmara ve Atina'daki depremlerde bacaklarını kaybeden Doğuhan ve Tzanis'e protez taktırılacak


       İzmit depreminde hem ailesini hem iki bacağını kaybeden Doğuhan Özer (18) ile Atina depreminde yine ailesiyle bir bacağını kaybeden Yunan Tzanis Palikandriotis (11) şimdi Ege'nin iki yakasında yürüyecekleri günü bekliyor.
       AKUT Başkanı Nasuh Mahruki ile "Benim için çok özeldi" dediği Özer geçen ay Milliyet'e bir araya geldi. Üç milyar tutarındaki protez ücretinin yarısını Bağ - Kur karşılayacaktı. Özer, kalan kısmını nasıl karşılayacağını düşünürken bir yardım eli uzandı.
       Bu yıl ikincisi düzenlenen Yunan - Türk Golf Turnuvası'nda, Atina ve İzmit depreminde aynı derecede zarar görmüş iki çocuk arasında paylaştırılmak üzere 5 bin dolar toplandı. Türkiye'den Kemer Golf Kulübü ve İstanbul Golf Kulübü ile Yunanistan'dan Elyfada Golf Club ve Hellenic Ladies Glof Club üyeleri 5 - 6 Kasım'da Atina'da bir araya geldi.
       Turnuvanın sponsoru olan ve yaşamını İstanbul ve Atina'da sürdüren Hans Otto Nagel ile eşi Harumi Theodora Tso Nagel çifti şunları söyledi:
       "Bu turnuvayla iki halk arasındaki dostluk ilişkilerini pekiştirmeye çalışıyoruz. Çok kısa aralıkla iki halk aynı acıyı yaşadı. Bunun üzerine turnuvaya katılanlar arasında topladığımız parayı bir Türk bir de Yunan depremzede arasında paylaştırmaya karar verdik. Yapılan araştırma sonucu yardımı hem ailesini hem de bacaklarını kaybeden Tzanis ile Doğuhan'a vermeyi kararlaştırdık. Şimdi isteğimiz onların yürüyerek önümüzdeki yıl Türkiye'de yapılacak turnuvaya birlikte katılmaları."