The Others Dünya Bankası'ndan reformlara destek geliyor

Dünya Bankası'ndan reformlara destek geliyor

13.07.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Dünya Bankası'ndan reformlara destek geliyor

Dünya Bankasından reformlara destek geliyor


Ankara AA


Dünya Bankası ve ekonomi yetkilileri arasında, IMF'nin Türkiye ziyareti döneminde başlayan görüşmeler, ayrıntılı bir şekilde devam ediyor. Dünya Bankası'nın, Türkiye'ye, yapısal reformları gerçekleştirmesi karşılığında önerdiği Yapısal Uyum Kredisi'nin (SAL) miktarının 6 milyar dolar düzeyinde olacağı ifade ediliyor. Yetkililer, bunda önceliğin sosyal güvenlik reformu olduğunu ve bu reformunun yapılması durumunda, geçiş dönemi sıkıntılarını gidermek için öncelikli olarak 2 milyar dolar civarında bir mali yardımda alınabileceğini kaydediyorlar.
Türkiye ile Dünya Bankası arasında, üç yıllık bir dönmde projelerin finansmanını içeren, Ülke Yardım Stratejisi (CAS) görüşmeleri de Ankara'da başladı. 2000'e kadar olan, üç yıllık dönemde, Türkiye'ye 1.5 milyar dolar kullandıran Dünya Bankası, 2000 ile 2003 yılları için, Türkiye'ye verilecek mali yardımla ilgili görüşmelerine devam ediyor.
Türkiye'nin, CAS çerçevesinde, Dünya Bankası'ndan en az 2.5 - 3 milyar dolarlık bir mali yardım beklediği belirtiliyor.
Yetkililer, IMF ile stand - by imzalanması durumunda, bütün bu imkanlar çerçevesinde, Dünya Bankası'ndan alabilecek toplam mali yardımın 9 milyar dolara ulaşabileceğini kaydediyor.