The Others Dünya gençliği Akkuyu'da

Dünya gençliği Akkuyu'da

31.07.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Dünya gençliği Akkuyu'da

Dünya gençliği Akkuyuda


EZELHAN ÜSTÜNKAYA Ankara


       Dünya ve Türkiye gençliği, önce siyanürlü altına karşı mücadele veren Bergamalılar'a destek verdi. Aynı gençler, 17 Ağustos depreminin ardından Marmara bölgesinde kamp kurarak, kurtarma çalışmalarına katıldı. "Muhalif" gençliğin bu yılki konaklama merkezi ise nükleer santral tartışmalarıyla gündeme gelen Akkuyu olacak.
       Akkuyu, 19 - 25 Ağustos tarihleri arasında dünya gençliğine ev sahipliği yapacak. Anti - nükleerci gençler, Moğollar, Edip Akbayram, Haluk Levent, Tolga Sağ, Grup Çığ ve Boğaziçi Gösteri Sanatları Topluluğu türküleriyle "Nükleere hayır" diyecekler.
       Kampa, Adnan Yücel (şair), Coşkun Aral (gazeteci), Nazım Alpman (gazeteci), Halil Ergün (sinema sanatçısı), Leyla Erbil (yazar), Musa Ağacık (gazeteci), Fakir Baykurt (yazar), İbrahim Çiftçioğlu (ressam), Dagmar Lill (Alman parlamenter), Metin Üstündağ (Leman yazarı) gibi isimlerle üniversitelerden bilim adamları da destek veriyor.

       Köylüyle beraber
       "Temiz bir dünya için Bergama'dan Akkuyu'ya gençlik buluşması" sloganıyla yola çıkan gençler, 2000'in ilk kampı için yeşil ile mavinin buluştuğu Eğribük Vadisi'ni seçtiler. Silifke'ye 30 kilometre uzaklıkta "Tahta Limanı" ve "Barbaros Koyu" olarak da bilinen Eğribük Vadisi kıyı şeridi, zamanında Barbaros Hayrettin Paşa tarafından gemilerin tamiri için kullanılmış.
       Kamp programı kapsamında Silifke Kalesi, Cennet - Cehennem, Kanlı Divane (Neopolis), Kız Kalesi (Korikos), Ayatekla (Meryemlik), Kilikya Aphrodisias gezilecek. Gençler yöre halkı ile birlikte çevre ağaçlandırması da yapacak. Bir haftalık kamp boyunca sohbetler, konserler ve paneller yapılacak, sinema atölyeleri kurulacak, tiyatro oyunları sergilenecek, futbol, yüzme, masa tenisi, voleybol, satranç karşılaşmaları düzenlecek, dia gösterimi eşliğinde şiirler okunacak, çevre köyler ziyaret edilecek.

       Ecevit şairlere "umut" oldu
       Başbakan Bülent Ecevit'in "İçime sindiremedim" sözleri ve hemen ardından Akkuyu ihalesinin ertelenmesine yönelik Bakanlar Kurulu kararı, nükleer karşıtı sanatçılar için de umut olurken, bazı görüşler şöyle:
       Mahmut Temizyürek (şair): Başbakan'ın tutumunu sevindirici buldum. Nükleer santralı dünya çöplüğüne atmalı. Bugünden yarına değil, bu ülke sonsuz bir ülke. Şirket çıkarlarının, emperyal çıkarların insan hayatına aykırı olduğu bir kez daha görüldü.
       Zerrin Taşpınar (şair): Nükleer santrala karşıyım. Dünyanın başına bela olduğunun canlı tanıklarıyız. İnsanların yaşadıkları toprakla üzerinde söz hakkı olduğunu savunuyorum. Akkuyulunun söz hakkı olmalı, çünkü ilk muhatabı olacaklar. Bu topraklar bizim, ne özel şirketlerin ne devletin tasarrufunda.
       Şükrü Ersaş (şair): Akkuyu nükleer santralının ertelenmesi iyi bir gelişme. Umarım tümüyle vazgeçerler. Ben de 23 - 24 Temmuz'da şiirlerimle orada olacağım.

       Sadece 30 milyon lira
       Eğer bu yazınızın farklı geçmesini istiyorsanız, Akkuyu kampı için kayıtlarınızı yaptırın. Bir haftalık kamp size sadece 30 milyon liraya mal olacak. Katılmayı düşünenlere birkaç tavsiyemiz ise şöyle:
       "Çadırda kalınacağı için varsa uyku tulumunuzu, çarşaf, pikenizi getirmeyi unutmayın. Tabii ki fotoğraf makineniz ve kameranız. Yemekler yemekhanede yenecek. Ekstra ihtiyaçlar için büfe ve manav kurulacak.
       Kamp ücretini yatıracağınız banka hesap numaraları ise şöyle:
       Adana: Sinan Araman İşbankası Adliye şubesi 6005 30000 362565
       Ankara: Seval İnceoğlu Yapı Kredi Bankası Kızılay Şubesi
       İzmir: Barış Tosun İşbankası Gazi Bulvarı Şubesi 3443 30000 224025
       Mersin: Deniz Balkılınç İşbankası Mersin Uray Şubesi 6607 - 554911
       İrtibat büroları telefon numaraları:
       Adana: 0 322 363 59 03
       Ankara: 0 312 425 85 56
       İzmir: 0 232 445 70 20
       Mersin: 0 324 238 21 83
       Silifke: 0 324 714 37 26