The Others Duyar duruşmaya getirilmedi

Duyar duruşmaya getirilmedi

06.12.1997 - 00:00 | Son Güncellenme:

Duyar duruşmaya getirilmedi

Duyar duruşmaya getirilmedi

Mahkemeye gönderdiği yazıda DHKP - C ile ilgili yeni itiraflarda bulunmak istediğini belirten Duyar'ın isteği reddedildi

SABANCI suikastı sanığı Mustafa Duyar'ın da aralarında bulunduğu ikisi gıyabi tutuklu 11 sanığın yargılanmasına devam edildi. Mahkemeye gönderdiği yazıda DHKP - C ile ilgili yeni itiraflarda bulunmak istediğini bildiren Duyar, askerliği sırasında alınan doktor raporu nedeniyle muayeneden geçirilecek.
İstanbul 1 No'lu DGM'deki duruşmaya, tutuklu sanıklar Ercan Kartal, Ferhan Taş, Mehmet Gökmen, Ejder Güngör'le tutuksuz yargılanan Avukat Metin Narin katıldı. Tutuklu sanıklar Duyar ve Fatma Erdem ise getirilmedi. Almanya'da olduğu belirtilen Fehriye Erdal ve İsmail Akkol hakkında ise gıyabi tutuklama kararı bulunuyor. Duruşmaya Sabancı ailesinin avukatı Vehbi Kahveci de katıldı.
Olay günü Sabancı Center'da güvenlik görevlisi olan tanık Cemil Aydoğdu, A kapısına gelen Akkol'la Duyar'ın içeriye alınması için kendisine herhangi bir talimat verilmediğini belirterek, "O zamanlar A kapısında dedektör yoktu. Bu nedenle gelen şahsı D kapısına gönderiyorduk. Oraya gönderilen şahıslar el dedektörüyle kontrol edilirdi" dedi.
Temizlik görevlisi Dursine Taştan ise "Kapıdan iki kişinin geldiğini telefonla söylediler. Eleman alınacağı için şirket merkezinden geldiklerini zannettim. O zamanlar şirket merkezinden gelenler herhangi bir araştırma yapılmadan içeriye alınıyordu" diye konuştu.
Tanık İsmet Öter de öldürülen sekreter Nilgün Hasefe'nin bulunduğu kata kartla girilebildiğini, kapı kolu çevrilerek çıkılabildiğini, yeniden içeriye girebilmek için kapalı kapının kartla açılması gerektiğini, Sabancıların toplantı yaptıkları odaya da kartla girilebildiğini söyledi.
Kırklareli E - Tipi Cezaevi'nde bulunan Duyar'ın Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılığı kanalıyla mahkemeye gönderdiği yazı da duruşmada okundu. Duyar "Sayın başkanım" diye başladığı yazısında "Terör örgütü DHKP - C hakkında gerekli bilgileri verebilmek için Terörle Mücadele Dairesi'ne gitmek istiyorum. Gerekli işlemlerin yapılmasını saygılarımla arzederim" dedi.
Gölcük Deniz Hastanesi Başhekimliği'nce verilen Duyar'ın "antisosyal kişilik bozukluğu" olduğuna dair rapor da mahkemeye geldi.
Avukat Kahveci, Duyar'ın bu konudaki talebinin incelenerek yasal şartların oluşması halinde gizli celse yapılarak ifadesinin alınmasını talep etti. Kahveci, Duyar'ın raporu konusunda ise "Ben seni öldürürüm, daha sonra da rapor alır çıkarım şeklindeki bir anlayışı kabul edemeyiz. Bu alay etmektir" dedi. Sanık avukatları ise tahliye talebinde bulundu.
Bu talebi reddeden yargıç, Duyar'ın uzman bir hekime sevkedilerek olay tarihinde TCK'nın 46 veya 47. maddelerinde gösterilen bir rahatsızlığının bulunup bulunmadığına dair rapor alınmasına karar verdi.