The Others DYP'den Ecevit'e Egebank soruları

DYP'den Ecevit'e Egebank soruları

15.10.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

DYP'den Ecevit'e Egebank soruları

DYPden Ecevite Egebank soruları


ANKARA ANKA


       DYP Aksaray Milletvekili Murat Akın, Egebank olayını TBMM gündemine getirdi. Akın, TBMM Başkanlığı'na Başbakan Bülent Ecevit'in yazılı yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.
       Akın'ın, Ecevit'in yanıtlanmasını istediği soruları şöyle:
       * Egebank'ın Murat Demirel'e satış ve devrinin Hazine Müşteşarlığı'nca onayı hangi Başbakan ve Hazine Bakanı zamanında ve hangi tarihte gerçekleşmiştir?
       * Murat Demirel'in Egebank'ı satın alması sırasındaki mali gücü araştırılmış mıdır?
       * Murakıplarca düzenlenen, Egebank'la ilgili "mali bünye" raporları, Murat Demirel döneminde hangi tarihlerde yapılmıştır? Yapıldı ise bu raporlardaki ikaz, tespit ve önlemler yerine getirilmiş midir?
       * Egebank'a ve İnterbank'a Bankalar Kanunu'nun 64. maddesi kapsamında bulunmalarına rağmen, 1997 ve 1998 yıllarında kaçar tane ilave şube açma izni verilmiştir? Bu izinleri veren bürokrat ve bakanlar kimlerdir? Bu isimler halen hangi görevlerde bulunmaktadırlar?
       * Egebank ve İnterbank ile ilgili onay ve işlemlerde imzaları ve sorumlulukları bulunduğu iddia edilen dönemin Hazine Müşteşarı Yener Dinçmen, Müsteşar Yardımcısı Osman Tunaboylu ve Bankalar Yeminli Murakıplar Kurulu Başkanı İlkay Karakoç hakkında bu konulardaki kusur - kasıt - ihmal - gecikme veya kayırmaları olup olmadığı hususlarında herhangi bir işlem ya da soruşturma yapılmış mıdır?
       * Dönemin Bankalar Yeminli Murakıplar Kurulu Başkanı İlkay Karakoç hakkında yurtdışı bağlantılı "gizli" bir raporun İçişleri Bakanlığı'nda bulunduğu iddiası doğru mudur? Adı geçen şu anda hangi görevde bulunmaktadır?