The Others Eğitime TRT darbesi

Eğitime TRT darbesi

25.12.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

Eğitime TRT darbesi

Eğitime TRT darbesi

       YÜZBİNLERCE öğrenciye hitap eden Açıköğretim Fakültesi yayınlarına TRT'den kesinti... TRT'nin yayın akışını Türkiye Jokey Kulübü'nün yıllık yarış programına göre düzenlemesi tepkiyle karşılandı.
       TRT Genel Müdür Yardımcısı Altan Varol imzasıyla, Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Dekanlığı'na gönderilen yazıda, 600 bin öğrenciye hitap eden açıköğretim derslerinin, at yarışlarının canlı olarak verilmesi neden gösterilerek yarı yarıya azaltıldığı belirtildi.
       TRT'nin yönetmeliğine doğrultusunda, at yarışları Açıköğretim yayınlarının öğrencilere ulaştığı TRT 4'ten canlı olarak yapılacak. Bu nedenle salı, çarşamba ve perşembe günleri verilen derslerden öğrenciler yararlanamayacak. TRT'nin önerdiği, sabah programlarında yer alan derslerin geç saatlerde yayınlanması fikri ise öğrenciler tarafından olumlu karşılanmadı. Açıköğretim öğrencilerinin hemen hepsinin çalışanlardan oluştuğunu söyleyerek gece yayınlarından verim alamayacaklarını belirten öğrenciler, tek başvuru kaynaklarınnn da ellerinden alındığını ve mağdur olduklarını ifade ettiler.
       Öte yandan TRT'nin Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Dekanlığı'na bir yazı yazarak, yayın karşılığında, üniversite yönetiminin hiç para ödemediği; bunun devam etmesi halinde, yayınların gece 11.00'den sonraya alınacağını duyurduğu öğrenildi.
       Gelişmelerden Bülent Ecevit, Zekeriya Temizel, Işın Çelebi, Yalım Erez gibi politikacıların yanı sıra Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerinin de haberdar edildiği, öğrencilerin ise en kısa sürede bu soruna bir çözüm bulunması arzusunda oldukları kaydedildi.