The Others Elleriniz kırılsın

Elleriniz kırılsın

24.05.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Elleriniz kırılsın

Elleriniz kırılsın


Kendisini 'yanlış servise geldiniz' diye uyaran iki doktordan birini bıçaklayıp, diğerini yumruklayan kişi şizofren çıktı


       Taksim İlkyardım Hastanesi'nde önceki gün şizofren bir hasta tarafından bıçaklı saldırıya uğrayan Dr. Ümit Abonuz (24) ve Dr. Arzu Akdağcık (26), linç tahtası olarak görülmekten yakınarak, "Kendimizi savunmaya çalışmasaydık şu an hayatta olmayabilirdik" dediler.
       Taksim İlkyardım Hastanesi acil servisinde önceki gün meydana gelen olayda beş aylık asistan doktor Dr. Ümit Abonuz iki yerinden bıçaklandı, meslektaşı Arzu Akdağcık da yumruklandı.
       Olayda hasta kontrolü yaparken yanlarına gelen iki kişiye yardımcı olmaya çalışan iki genç doktor, Cihan Kocaman ve daha sonra babası olduğu öğrenilen kişiyle sözlü tartışmaya girdi. Saldırgan Kocaman ve babası doktorlara saldırdılar. Baba oğul, güvenlik tarafından dışarıya atıldı. Birkaç dakika geçtikten sonra elinde bıçakla geri dönen Kocaman, Abonuz'u koridorda sıkıştırarak boynundan ve kolundan bıçakladı. Baba - oğul gözaltına alındı.

"Bakışlarını unutamayacağım"

       Olayın dehşetini üzerinden atamayan ve ikinci cerrahi bölümünde beş aydır çalışan Abonuz, kabus dakikalarını şöyle anlattı:
       "Hastayla ilgilenirken biri genç iki kişi geldi. Neyiniz var diye sorduğumuzda, babası olduğunu sandığımız adam, genç olanının dişinin ağrıdığını söyledi. Biz de onlara bir üst kattaki diş kliniğine gitmelerini söyledik. Yaşlı olan elindeki reçeteyi suratımıza fırlatıp, bize kötü laflar söylemeye başlayınca, Arzu, 'Doğru konuşun' diye adamı uyardı. Bunun üzerine saldırgan birden üzerimize yürüdü, ağıza alınmayacak küfürler etti. Sonradan öğrendik ki genç adam, acile iğne yapılması için gönderilen psikiyatri kliniğinin hastasıymış. Arzu'ya yumruk attı, ben geri çekildim.
       Birden tabureyi fırlattı. Başıma geldi. Güvenliğin ve diğer arkadaşların yardımıyla adam dışarı atıldı. Bir iki dakika geçmemişti ki 'O doktor nerede' diye birinin bağırdığını duydum. Herkes 'Elinde bıçak' var diye kaçışıyordu. Bir an göz göze geldik. O bakışları hiç unutamayacağım. Bakışları 'Seni öldüreceğim' der gibiydi. Bıçağı rastgele üzerime sallayarak boyunumu ve kolumu bıçakladı. İç organlarıma gelmesin diye yere çömeldim."

"Asıl aradığı bendim"

       Yumruklandıktan sonra arkadaşları tarafından oradan uzaklaştırılan Dr. Arzu Akdağcık da, "Asıl aradığı bendim. Çünkü ilk olarak benimle tartışmış, bana sataşmıştı. Saldırgan ortalıkta ipi koparılmış gibi koşuşturuyordu" dedi.
       Akdağcık, şimdiye kadar ufak tefek olaylar yaşadıklarını ama bu kadarı tahmin bile etmediklerini belirterek, "Hastalar bize şiddet uyguluyor, ağıza alınmayacak küfürler söylüyor, hakaret ediyorlar. Sonra da bizden hizmet bekliyorlar. Can güvenliğimiz yokken nasıl hizmet verebiliriz" diye isyan etti.

Doktorlar protesto edecek

       Cerrahi personeli olay üzerine dün yapılması gereken ameliyatları bir günlüğüne ertelerken, İstanbul Tabip Odası da bugün hastane önünde saat 11.00'de doktorların can güvenlikleri bulunmadığı gerekçesiyle protesto yapacak.