The Others Emniyet sevmiyor

Emniyet sevmiyor

18.02.2004 - 00:00 | Son Güncellenme:

Emniyet sevmiyor

Emniyet sevmiyor



TRT 2'de pazartesi gecesi "Büyüteç" programına Rauf Denktaş Kıbrıs'taki evinden canlı yayın konuğu oldu. Konuşma devam ederken bir havlama sesi duyuldu. Havlayan Denktaş'ın köpeği Boncuk'tu. Denktaş, yılların kurt politikacısı fırsatı kaçırır mı; "Bana yapılan haksızlığa kızıyor" dedi! Acaba bu hangi adrese gitmişti?

"KURTLAR VADİSİ" ile birileri uğraşıyor. Birileri uğraşıyor diyorum, sürekli "belli konu" üzerinde durulması da bu görüşümü pekiştiriyor. Yine Çakır karakterinin gerçek hayattaki bir mafya babasına benzediği yolunda haberler çıkmaya başladı (bu ilk değil). Osman Sınav "hayır böyle bir şey yok" demiş. Bir de "Bugüne kadar Emniyet'ten bir baskı gelmedi" demiş. Bu konuda iki haber var. Türkiye Gazetesi'nde çıkan haberde; "Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı geçtiğimiz hafta RTÜK'e mafya dizileri konusunda başvuru yaptı" deniliyor. Başvuru "bu diziler gençlere kötü örnek oluyor" şeklinde bildik payandalara dayanıyor. Bir haber de Milliyet'te yer alan Tolga Şardan imzalı haber. Haberde şöyle deniliyor; "İçişleri Bakanlığı, Emniyet'ten Sorumlu Müsteşar Yardımcısı Sebati Buyuran imzası ile RTÜK'e 20 Ocak'ta gönderdiği yazıda dizide organize suç örgütlerinin propagandasının yapıldığı dile getirildi". Bunlar acaba neden oluyor? Daha önce yapılmış vurdulu kırdılı diziler hakkında Emniyet bu kadar üst üste uyarı yapmış mı? Hatta uyarıda bulunmuş mu? Bu kadar "kung- fu" filmleri varken mesela Emniyet'in herhangi bir birimi "çocukları düşünerek" RTÜK'e uyarı yapmış mı? Emniyet bu diziden rahatsız oluyor, bu bir gerçek. Ortada bir sorun varsa Emniyet'in bu dizi hakkında açık ve net konuşması lazım. Osman Sınav da bana göre "Evet Emniyet bizden rahatsız" demesi gerekiyor.

"ALACAKARANLIK" dizisinin yeni bölümünün fragmanları Show TV'de dönüyordu. Baktık değişiklik gelmiş, geçen hafta yayınlanan bölümü tekrarlanacak. Mademki tekrarlanacak, neden ekranda "yeni bölüm" görüntüleri var? Şu "tekrar" işi sanırım bizim reklam sisteminin yürümemesinden kaynaklanıyor. Daha fazla reklam için bir hafta bekletiliyor dizi, bazen iki hafta... Bizde böyle, yerse.