The Others Emre: Ölen kişi bana çarpmış

Emre: Ölen kişi bana çarpmış

31.10.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Emre: Ölen kişi bana çarpmış

Emre: Ölen kişi bana çarpmış


Galatasaraylı Emre basın toplantısı düzenleyip beş çocuk babası Çetin’in nasıl öldüğünü anlattı: O çarptı. Arabaya bakan anlar


       Merter'de Kadir Çetin'in öldüğü trafik kazasına karışan Galatasaray ve A Milli Takım oyuncusu Emer Belözoğlu, "Hayatımın en zor iki gününü yaşıyorum. İnşallah ölen kişinin ailesi beni artık evlatları gibi görür" dedi.
       Kazada 8'de bir kusurlu bulunan ve tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Emre, dünkü basın toplantısına, "Öncelikle çok üzgün olduğumu söylemek istiyorum. Allah bu günleri kimseye yaşatmasın" sözleriyle başladı. Emre, Galatasaray Asbaşkanı Ali Dürüst ve kaptan Bülent ile birlikte yaptığı açıklamalarda şöyle konuştu:
       "Sabah 05.30 civarlarında, evden çıkıp iki ağabeyimi evlerinden aldım. Daha önce kararlaştırdığımız gibi, Eyüp Sultan Camii'nde namaz kılıp, sonra da Belgrad Ormanı'nda koşacaktık. Merter'den inerken 'güm' diye bir ses duydum. Yanımdaki ağabeylerimin panikle bağırışlarıyla birine vurduğumuzu anladım. Ölen kişi bize yandan çarpmış.
       Arabaya bakan herkes bunu anlar. Ben arabamı hemen sağa çektim ve kendimi tehlikeye atıp trafiği kesmeye çalıştım. Ancak yerde yatan kişinin üzerinden başka arabaların da hızla geçtiğini gördüm. Bu sırada oradaki polis ağabeyler, bana yolun ortasından çekilmem için bağırıyorlardı.
       Onlarla birlikte yaralıyı hastaneye kaldırdık ama öldüğünü öğrendik. Sonuçta bu olaya ben vesile oldum. Ama hiç bir kastım olmadığını herkes bilir. Ölen kişinin yakınlarıyla henüz görüşemedim. İnşallah beni artık bir evlatları gibi görürler."

       Psikolojik destek
       Emre ile dünden itibaren seanslara başlayan Cerrahpaşa Tıp Fakültesi görevlilerinden Prof.Dr. Haluk Yavuzer, ilk etapta Emre'nin olaydan olumsuz etkilenmemesi için önlemler alacağını ve kendisini en kısa sürede normale döndürmek için çalışacağını belirtti.
       Kulüp Doktoru Prof. Burhan Uslu da, Emre'nin gelişim çağında olduğunu hatırlatarak, bu olayın oyuncu üzerinde istenmeyen bir etki yaratabileceğini, bunun önlenmesi için bir psikoloğun yardımına ihtiyaç duyduklarını kaydetti. Uslu, "Emre bu olayı atlatacak kadar güçlü bir kişiliğe sahiptir" dedi.
       Galatasaray Teknik Direktör Mircea Lucescu ise, bitkin ve uykusuz olmasına karşın Emre'yi dünkü çalışmaya çıkarttı. Lucescu, hiç bir şey olmamış gibi antrenman yapmasını isterken, isteksiz olduğu gözlenen genç oyuncu çalışmayı yarım bıraktı. Takım arkadaşları da, Çetin'in ailesine verilmek üzere, aralarında para toplamaya başladılar.

'Bize o bakıyordu şimdi ne yapacağız?'

       SEYFİ ÇELİKKAYA Yozgat DHA
       Galatasaraylı milli futbolcu Emre Belözoğlu'nun İstanbul'da önceki sabah Mercedes marka cipiyle çarparak ölümüne neden olduğu Kadir Çetin, Sorgun'a bağlı Araplı beldesinde toprağa verildi.
       Araplı'ya dün sabah saat 04.30 sıralarında getirilen Çetin'in (37) cenazesi, saat 08.00'de belde mezarlığında toprağa verildi. Cenaze törenine Galatasaray camiasından kimsenin katılmaması dikkat çekti.
       Çetin'in eşi Zeynep ise, çocukları Melek (16), Ekrem (14), Münevver (12), Selma (10) ve Salim (2) ile ortada kaldığını belirterek, "Tek gelirimiz, eşimin kazancıydı. Şimdi biz ne yapacağız?" dedi.
       Çetin'in bacanağı Rafet Keskin de, İstanbul'da görüştüğü Galatasaray yöneticileri ve Emre'nin, Çetin ailesine maddi yardımda bulunma sözü verdiklerini ifade etti. Keskin, görüşmede Emre'nin ağladığını kaydederek şöyle konuştu: "Olaya o da çok üzüldü. 'Öleni geri getiremeyeceğimize göre, gerekli her türlü maddi ve manevi yardımı yaparız, kimseyi mağdur etmeyiz' dedi. Ölen bacanağımın maaşı dışında hiç bir geliri olmayan baldızımla çocuklarına bir an önce yardım yapılmasını bekliyoruz."
       Keskin, Zeynep Çetin ve çocuklarının İstanbul'a döneceklerini, Emre, babası ve Galatasaray yöneticilerinin İstanbul'daki evlerine bugün başsağlığı ziyaretinde bulunacaklarını belirtti.

Trafik ve hukukçular: Yaya hatalı

       'Ölen, üst geçitten geçmeyip, E - 5'i tercih etmiş. Emre suçsuzdur'
       ÜMRAN AVCI İstanbul
       Galatasaraylı Emre Belözoğlu'nun, çarptığı Kadir Çetin'in ölümünde kusurlu olmadığı görüşü hukukçular ve trafikçilerce dile getirilirken, İstanbul Trafik Şube Müdürlüğü istatistiklerine göre dokuz ayda 133 kişi, karşıdan karşıya geçme kurallarına uymadığı için hayatını kaybetti.
       İstanbul Trafik Denetleme Şube Müdürü Murat Kurt, yılın ilk dokuz ayında 133 yayanın karşıdan karşıya geçerken hayatını kaybettiğini, bu kuralı ihlal eden 8 bin 592 yayaya toplam 73 milyar 32 milyon lira ceza verildiğini dile getirdi. Yayaları uyaran Kurt, "Yayalar geçiş kurallarına mutlaka uymalı. Transit yollara, otobanlara girmemeliler. Yaya geçitlerinden veya üst geçitlerden, yoksa trafik polisinin bulunduğu yerlerden geçmeleri gerekir" diye konuştu.
       Yetkililer de, kazanın ardından yeniden gündeme gelen yaya ihlalleri konusunda şunları söylediler:
       Avukat Cengiz Hortoğlu: Emre'nin karıştığı kazada yaya hatalıdır. Emre'nin kazada kusuru görünmüyor. Çetin, üst geçit yerine E - 5'ten geçmekle kuralları ihlal etmiş. Bu nedenle doğrudan kusurlu Çetin. Öbür taraftan, Emre'nin tutuksuz yargılanması da doğru. Zaten tutuklama ceza değil, tedbirdir. Bu nedenle kaçma durumunda veya delilleri yoketme ihtimali olan kişilere karşı uygulanır. Trafik kazalarını en aza indirmek için sürücüler gibi yayaların da eğitilmesi gerekir.
       Türkiye Trafik Kazalarını Önleme Derneği Başkanı Hitay Güner: Otoyollar üzerinde yayaların geçmesi kesin yasak. Böyle bir olayda kusurun tamamı yayaya aittir. Zaten Emre'nin kusuru da, 8'de sıfır olmadığı için, en az olarak 8'de 1 olarak belirlendi. Şehir içi trafik kazalarında yayaların hata oranı çok yüksek. Her yıl çok sayıda insan basit kurallara uymayarak yaşamından oluyor. Bu yüzden yayalar, en az sürücüler kadar hatta daha fazla dikkatli olmalı ve koşulsuz kurallara uymalıdırlar.