The Others Emre'yi kalbimize gömdük

Emre'yi kalbimize gömdük

01.03.1997 - 00:00 | Son Güncellenme:

Haliç Köprüsü'nde alkollü sürücünün çarptığı servis aracında bulunan İnternet Editörümüz Emre Özmen'i, son yolculuğuna uğurladık

Emreyi kalbimize gömdük





TRAFİK canavarının aramızdan ayırdığı gazetemiz İnternet Editörü Enver Emre Özmen (26) son yolculuğuna ailesi, sevenleri ve çalışma arkadaşlarınca gözyaşları arasında uğurlandı.
Haliç Köprüsü'nde önceki gece saat 02.15'de alkollü Nadir Karayel'in çarptığı Milliyet'in servis aracında bulunan arkadaşımız Enver Emre Özmen, kaldırıldığı Haseki Hastanesi'nde ölmüştü. Ölümüyle sevenlerini yasa boğan Emre'nin cenazesi, dün Söğütlüçeşme Camii'ne getirildi. Ailesinin tek çocuğu olan Emre'nin kaybı, babası Abdullah Özmen'le, annesi Gülcan Özmen'i adeta yıktı. Zorlukla ayakta duran anne ve baba, yakınlarınca teselli edilmeye çalışıldı.
Milliyet Gazetesi'nin, İnternet'e geçirilmesinde önemli rol oynayan Emre'yi, son yolculuğunda çalışma arkadaşları yalnız bırakmadı. Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Derya Sazak, İcra Kurulu Üyesi Dinç Üner, Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Eren Güvener, Yazı İşleri Müdürü Zafer Arapkirli'yle, gazetemiz çalışanları, Söğütlüçeşme Camii'ni doldurdu.
Sevenleri, sabah saatlerinden itibaren Emre'nin resminin bulunduğu cenazesi önünde nöbet tuttu. Cenaze namazından sonra omuzlarda taşınan Emre'nin naaşı, Karacaahmet Mezarlığı'nda gözyaşları arasında toprağa verildi.
Kazada yaralanan İstihbarat Şef Yardımcısı Erkan Avcılar, Spor Servisi Gece Sorumlusu Afşin Yakupoğlu'nun tedavileri, evlerinde sürüyor. Ulaştırma Servisi personeli Cavit Özgül'ün durumunun iyi olduğu öğrenildi. Kazada ağır yaralanan İnternet Servisi Editörü Turan Sağır'a, İnternational Hospital Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi'nde, solunum destekli tedavi yapılıyor. Kazaya neden olan ve kaçmaya çalışan sürücü Nadir Karayel ise tutaklanarak cezaevine konuldu.
Kazadan hemen sonra yoldan geçen araç sahiplerinin yardımlarıyla Haseki ve SSK Okmeydanı Hastanelerine ulaştırılan arkadaşlarımıza müdahalede gecikildiği ya da ihmal edildiği iddiaları da tartışma konusu oldu.
Enver Emre Özmen'i Haseki Hastanesi'ne kaldıran görgü tanıkları arkadaşımızın bir süre sedyede bekletildiğini, müdahalede gecikildiğini iddia etti. Görgü tanıkları, Emre'nin sedyede beklerken çevresindekilerle konuştuğunu, şuurunun açık olduğunu savundu.
Hastane yetkilileri ise Enver Emre Özmen'in saat 02.40'da Acil Servis'e getirildiğini söyledi. Enver Emre Özmen'in o anki genel durumu "Kötü, nabız hızlı, tansiyon sıfır" olarak hastane kayıtlarına geçti. Yetkililer, yapılan ön tetkikler sırasında Emre'nin yaşamını yitirdiğini öne sürdü. Ölüm nedeni olarak da "İç kanama" ve buna bağlı olarak ani kalp durması gösterildi.