The Others ERGENEKON HÂKİMİ FIRAT HABERE İTİRAZ EDİYOR

ERGENEKON HÂKİMİ FIRAT HABERE İTİRAZ EDİYOR

12.08.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ergenekon davasının açıklanan kararı kamuoyunda ‘ağır cezalar’ üzerinden eleştirel tartışmalara yol açınca başından beri davaları takip eden Esra Alus karara imza atan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nin hâkimleri Mehmet Fatih Uslu ve Ercan Fırat’ın görüşüne başvurdu.

ERGENEKON HÂKİMİ FIRAT HABERE İTİRAZ EDİYOR

Kararlarla ilgili eleştirilere yanıt veren yedek hakimlerden Mehmet Fatih Uslu, “Kişilerin durumlarını hassas terazide tartar gibi inceledik” derken, Hakim Ercan Fırat, “Verdiğimiz kararda vicdanen çok rahatız” ifadelerini kullandı.

‘Beni hedef gösterdiniz’
Ancak Ergenekon davası hâkimleri ile ilgili olarak “Vicdanen çok rahatız” başlığı altında yayınlanan haberle ilgili olarak hakim Ercan Fırat arayarak rahatsızlığını dile getirdi. Hakim Fırat, çıkan haberimizle ilgili olarak “Ben röportaj yapmadım. Sizin samimi sorularınıza cevap verdim. Haberin veriliş şekli yanlış. TMK’ya göre beni hedef gösterdiniz” diyor.
Söz konusu şikayeti Milliyet muhabiri Esra Alus Ombudsman’a bildirdi ve konuya ilişkin olarak da açıklama gönderdi:
“Hâkimlerin Milliyet’e konuştuğunu haberimizde belirttik. Evet, hâkimlere sorular yönelttim ve onlarda bu sorulara yanıt verdi. Aramızda ahbaplık seviyesinde, bir tanışıklık da olmadığından hâkimlerin kendilerini arayan bir gazetecinin söylediklerini haber yapılmadan kendisine saklayacağını düşünmesi mümkün mü? Keza Ergenekon davası sanıkları arasında bulunan gazetecileri bizzat yaptıkları görüşmelerde aldıkları notlar kapsamında haber yapmadığı için çapraz sorguya tabi tutmuş olan bir mahkemenin hâkiminin TMK çerçevesinde kendilerini hedef gösterdiğim iddiası yerinde değildir, üzüntü vericidir.”

Haberin Devamı

Ombudsman görüşü:

Bir konu hakkında ilgilisine yöneltilen sorular ve sorulara verilen yanıtların ne şekilde değerlendirileceğinin açıkça iki taraf içinde belirtilmiş ya da sorulmuş olması bu tür anlaşmazlıkların önüne geçmek açısından önemlidir. Buna karşın haberimizde hedef göstermek gibi bir niyet olmadığı açıktır. Üstelik gerekçeli kararı görmeden yapılan eleştirilerin anlamsızlığına iki hakimin özellikle vurgu yaptığı bilgisine yer verilmişken...