The Others Esmer kızı bulamadık

Esmer kızı bulamadık

12.02.2001 - 00:00 | Son Güncellenme:

Esmer kızı bulamadık

Esmer kızı bulamadık

Esmer kızı bulamadık

Sarıyer’de halkın nabzını tutup soluğu ANAP’lı Belediye Başkanı Sedat Özsoy’un makamında aldık. Vatandaşın şikâyetlerini ilettik. Özsoy, önce "Onlar hep böyle derler" sonra "Hiç mi iyi bir şey söyleyen yok" dedi. Üzgünüz Başkan, daha iyisini bulamadık!
***
Geniş alana sahip Sarıyer garip bir ilçe. Bir yanda varlık, diğer yanda yoksulluk. Özellikle merkezde SİT duvarına çarpan vatandaş çivi çakamamaktan yakınıyor. Tapulu arazisi var ama üstüne ev yapamıyor. Peki Zekeriyaköy, Demirciköy? Oraları ballı börek...
***
Yıllar içinde çeşitli nedenlerle yetkileri tırpanlanan başkanlar, "Çöpçülükten başka işimiz kalmadı" diye yakınıyor. Benzer şikâyet Özsoy’dan da geldi. Ama bunları bilerek aday oldunuz Sayın Özsoy! Şikâyet yerine çözüm üretmelisiniz. Öyle değil mi?
***
"Evet" dedi Özsoy. Ankara’ya ve bağlı olduğu partiye de anlatmış dertlerini. O da çözüm bekliyor! İlçede belediyeye ait küçük alanlar kalmış. Bunlardan birine de cami yapacaklar. Park yapılsa? Olmaz, plan öyle emrediyor!..
***
Otopark sorunu, pazar rezaleti, yetersiz altyapı, çirkin yapılaşma... Yılların ihmaliyle biriken sorunlar Sarıyer’in kamburu olmuş. Başa dönelim ve Özsoy gibi biz de soralım. Hiç mi güzel birşey yok? Var. Nefis böreği ve taze balığı. Ama üç vakte kadar onlar da biter.
***
Ve dönüşte bir şarkı mırıldandım farkında olmadan. ‘Çoktan beridir bir kız tanırım ben Sarıyer’de. Boy pos onda, kaş göz onda esmer ona derler...’ Hadi canım sende! Sarıyer mi kaldı ki esmeri olsun...




İSTANBUL