The Others Evden çıkmamak için bir düzine neden

Evden çıkmamak için bir düzine neden

29.04.2001 - 00:00 | Son Güncellenme:

Pazar sinemasında modern filmlerin yanı sıra sinema klasikleri de var...

Evden çıkmamak için bir düzine neden

Evden çıkmamak için bir düzine neden

Pazar sinemasında modern filmlerin yanı sıra sinema klasikleri de var...

Alin TAŞÇIYAN

Yorgunluk çıkarmak, ayağınızı uzatıp yerinizden kalkmamak, doyasıya tembellik etmek için daha uygun bir gün bulunamaz. Bu Pazar, sabahtan akşama, aralıksız sinema sefası sürebilirsiniz.
Erken kalkmayı sevenler güne bir western klasiğiyle başlayabilir. Sinema tarihinin büyük ustalarından George Cukor'ın yönettiği "Korkunç Kumpanya / Heller in Pink Tights" 09.00'da CNBC -e'de. Başrollerini Sophia Loren ve Anthony Quinn paylaşıyor. Vahşi Batı uzak geldiyse yakın dönem Yeşilçam seçeneğiniz var: Şerif Gören imzalı, başrollerini Hülya Avşar ve Kadir İnanır'ın paylaştığı, 'kadını kötü yoldan kurtaran erkek' öyküsü "Güneş Doğarken" 09.45'te Show TV'de.
Geç kalkmak, geç ve uzun bir kahvaltı yapmak, bahar güneşinden yararlanmak, alışveriş yapmak, ziyaretlerde bulunmak vb. isteyenler için engel yok. Film maratonu akşam üzeri başlıyor. Pazartesi sabahı sendromuna sahip olmayanlar için geç saatlere dek sürüyor.
17.15'te Kanal D'de, ekonomik krizin anlam ve önemine uygun bir film var: "Köfteci Holding". Hulki Saner'in yönettiği filmde işsiz kafadarlar İlyas Salman ve Bülent Kayabaş, seyyar köftecilik yaparak yaşamlarını kazanmaya çalışıyor. 17.30'da Show TV'de ekrana gelecek olan "Ziyaretçiler / Interceptors"ın niyeti kötü: Philip Roth'un yönettiği filmde uzaylı canavarlar dünyayı ele geçirip insan ırkının kökünü kazımaya azmetmiş!
Akşam yemeğinizi yediyseniz prime time'da kanallar arası zaplamaya başlayın, çünkü seçeneğiniz çok!

Seçenek çok
TRT 1'de 20.30'da başlayacak olan "Sel / Hard Rain", adından anlaşılacağı gibi bir sel baskını sırasında geçiyor. Polisle soyguncuların mücadelesi bu afetin ortasında iyice belalı bir hale geliyor. Mikael Salomon'un yönettiği filmin kadrosu başta Morgan Freeman ve Christian Slater olmak üzere ünlü oyunculardan oluşuyor. Aynı saatte Süper Kanal'da Sylvester Stallone'nin bir sendikacıyı canlandırdığı "Yumruk" izlenebilir. Kameranın ardında bir usta var: "Jesus Christ Superstar" müzikalinin yönetmeni Norman Jewison.
Hem yönetmenliğini hem başrolünü Burt Reynolds'ın üstlendiği "Zor Anlar / Hard Time" 20.40'ta BRT'de. Reynolds, peşinde olduğu gangsterlerden birini öldürmekle suçlanan, temize çıkmak için mücadele eden dedektifi canlandırıyor.
CNBC - e'da 21.00'de ekrana gelecek olan "Kraliçe ve Ülkem Adına / For Queen and Country", başrolünü Denzel Washington'ın üstlendiği politik bir film. Martin Stellman, Thatcher hükümeti döneminde İngiltere'de ırkçılığı eleştiriyor.

Geç saatte rapsodi
Japon sinemasının 'imparator'u Akira Kurosawa'nın son dönem filmlerinden, Richard Gere'in de rol aldığı "Ağustos'ta Rapsodi / Rhapsody in August" 22.45'te Kanal 7'de. Japonya'ya atom bombası atılmasının yol açtığı felaketin acılarının bugün de hissedildiğini gösteren, aile bağlarının önemini anlatan bu duygusal film, bir başyapıt. Gülmeyi tercih edenlere de bir klasik öneririz: Rock Hudson - Doris Day ikilisinin en ünlü filmi "Yastık Sohbeti / Pillow Talk" 23.00'te Super Kanal'da.
İki Oscarlı oyuncu, Robert de Niro ve Annette Bening, "Şüphe ve Ceza / Guilty by Suspicion"da bir araya geldi. 1951 yılında Senatör McCarthy'nin önüne geleni komünist olmakla suçladığı dönemde Amerikan Karşıtı Eylemler Komitesi'ne muhbirlik etmeyi reddeden, karısını ve çocuklarını bırakıp Fransa'ya gitmek zorunda kalan yönetmen David Merrill'in öyküsünü anlatan film, Irvih Winkler'ın ilk yönetmenlik denemesi.
Film maratonu, 01.50'de görkemli bir klasikle sona eriyor: Lee Thompson imzalı "Taras Bulba", 17. yüzyılda Ruslarla Lehler arasındaki toprak kavgasında geçen bir aşk öyküsünü konu alıyor. Yul Brynner ve Tony Curtis, Ukrayna bozkırlarında at koşturuyor!