The Others Faruk Şen’e dava şoku

Faruk Şen’e dava şoku

07.01.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türk Alman Eğitim ve Bilimsel Araştırmalar Vakfı (TAVAK) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Faruk Şen’in ailesinden miras kalan evini restore ettirmesi dava konusu olunca, Milliyet haberi “Evini restore eden Faruk Şen’e dava şoku” başlığıyla verdi.

Faruk Şen’e dava şoku

Prof. Dr Şen davaya konu olan bir kişi olarak, kendisinden görüş alınmadığını, haberin tam olarak gerçeği yansıtmadığını, habere konu olan fotoğraftaki evin kendisine ait olmadığını, haberde Türkiye Araştırmalar Merkezi Vakfı Direktörü olduğu bilgisine yer verildiğini ancak bu görevinden birkaç yıl önce ayrıldığını ve halen TAVAK Yönetim Kurulu Başkanı olduğunu, evinin Beykoz’da olmadığını, Kanlıca’da bulunduğunu da belirtiyor.
Haberi yapan muhabirimiz Esra Alus konuya ilişkin şu açıklamayı gönderdi. Haberimde Beykoz Savcılığı’nın iddianamesinde yer alan bilgileri paylaştım. Sayın Şen ile görüşmedim çünkü dava dosyasının içerisinde yer alan ifadelerine zaten haberimde yer vermiş bulunmaktayım. Ayrıca Sayın Şen’in haberimizde itiraz ettiği adres, kendi ifade tutanağında yazıldığı haliyle yer almaktadır. Ancak fotoğraftaki evin kendisine ait olmadığı bilgisi foto muhabirimizin adreste yanlışlık yapması sonucu oluşmuştur. TAVAK Yönetim Kurulu Başkanı olduğu halde Türkiye Araştırmalar Merkezi Vakfı Direktörü yazdığımız için de kendisinden özür dileriz.
Ombudsman Görüşü: Evrensel etik ilkeler; suçlanan tarafın kendisini savunma hakkının ihlal edilemeyeceğini söyler. Haberimizde Prof. Dr Şen’in dosyadaki savunmasına yer verilmiştir. Ancak olası tartışmalara yer vermemek amacıyla Prof. Dr Şen’in görüşüne de başvurulabilirdi. Maddi hatalar için de özür dileriz

Yazarlar