The Others Fransızlar da birilerini gözetliyor

Fransızlar da birilerini gözetliyor

05.05.2001 - 00:00 | Son Güncellenme:

Fransızlar da birilerini gözetliyor

Fransızlar da birilerini gözetliyor

Fransızlar da birilerini gözetliyor

Fransa şu günlerde "Biri Bizi Gözetliyor" benzeri formatı olan bir programla çalkalanıyor. Liberation gazetesi konuyu manşetine taşıdı. Asıl tantana ise internet sitelerinde kopuyor...

"Loft Story" adlı program havadan yayın yapan M6 kanalında yayınlanmaya başlayınca ortalık karıştı. İlk hafta izlenme oranı yüzde 26.1 yani yaklaşık 5.2 milyon Fransız bu programı izlemiş. TV yöneticileri "Bu yılın flaş programı" yorumunu yapıyorlar. Fransa; Loana, Jean Edouard, Aziz ve Kenza adlı dört gencin evdeki muhabbetlerini izliyor. 26 kamera yerleştirilmiş bir ev. Bunların içinde en çok ilgi gören tabii ki yatak odaları ve banyo... İnfraruj ışınları ile ışıkların söndüğü ortamda bile yarışmacıların ne yaptıkları izleniyor. Ve bunlar internet sitesinde sansürsüz olarak yayınlanıyor. "Gülümseyin çünkü Sizi Çekiyoruz" en çok rağbet gören site.

Jean kardeşimiz ile Loana ablamız arasında muhabbetler iyi görünüyor. Jean, sitede Loana ile yattığını ama pek hoşlanmadığını açıklıyor. Bu arada banyodaki hareketler, duş almalar vs. de yayınlanıyor bu sitelerde. Durum böyle olunca Fransa’nın RTÜK’ü olan CSA almış sazı eline ve demiş ki; "İnsan yaşamına saygı yitirildi. Bu nedenle internet sitelerine son..."

Olay sadece bizde değil
Bu arada anlaşılan, "içerideki" arkadaşların içki ve sigara tüketimi de had safhada ki, aynı kuruluş bu konuda da görüş bildirerek, alkol ve sigara görüntülerinin verilmemesini istemiş.
Tabii bu yayına karşı atağa geçen siteler de olmuş. Uzun lafın kısası, Fransa şimdi bu yarışmayla çalkalanıyor. Yani olaylar sadece bizde değil...







Yazarlar