The Others 'French kiss' denilen hadise

'French kiss' denilen hadise

23.04.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

'French kiss' denilen hadise

French kiss denilen hadise


Öpüşmenin yüzyıllardır süren uzun serüveni bir kitabın daha konusu oldu. Yazılanlardan çıkan tek rahatlatıcı sonuç şu: Öpüşmenin doğrusu yanlışı olmaz!


       "Ben senin öpücüklerini yutayım, sen de benimkileri yut,
       Ve ağızlarımızla birbirimizin mutluluğunu yudumlayalım."
       Fransız şair Louise Labe bundan 450 yıl önce öpüşmenin gücünü böylece özetlemiş. Aşkın çıkış noktası dudaklar, yüzyıllardır birbiriyle kavuşup duruyor. Kimi Keats gibi öpüşmenin uçucu bir mutluluk olduğunu düşünüyor, kimi Yasemin Kozanoğlu gibi "Aşık değilsem öpüşmem" diyor. Ama acaba aşk mı öpüşmeyi doğuruyor, öpüşme mi aşkı?
       Bu konuda kafalar karışık. Doğru öpüşmenin ne zaman, nerede ve nasıl olması gerektiği hususunda da. Hem de yalnızca cinselliği yeni keşfedenler arasında değil, yetişkinler arasında da büyük bir ihtilaf var. İşte "Öpüşme / Metafizikten Erotiğe" (Ayrıntı Yay., Mart 2000, 240 sayfa) adlı kitabında Adrianne Blue, bu konudaki tüm bilinmezlere ve yanlış bilinenlere açıklık getiriyor.
       Blue, öpüşmenin, donanımlı doğduğumuz ve doğmadan önce nasıl yapılacağını bildiğimiz bir şey olduğunu söylüyor. Bu denli doğal bir eylem olan öpüşme konusundaki tabuların nedenini anlaşılmaz bulan Blue, yalnız cinsellikle ilgili değil, yaşamla ilgili her şeyin başı sayılan öpüşmenin neden es geçildiğine ise bir türlü anlam veremiyor. "Öpüşmenin karşılıklı tutkusuna ihanet etmek zordur," diyor Blue. "Bir insana tecavüz edebilirsiniz, ama onu zorla öpemezsiniz."

       Öpüşmenin 25 yolu
       Aşkın çözüldüğü ya da doğduğu nokta olan öpüşme üzerine yazılan ilk kitap değil bu aslında. Öpüşme çeşitleri üzerine yıllar süren bir araştırma yapan ve araştırma sonuçlarını "The Art of Kissing / Öpüşme Sanatı" isimli kitabında toplayan Prof. William Cane'in öpüşme çeşitlerine ilgisi yeni yetme çağlarında başlamış. Kolejli sevgilisi öpüşürken gözlerini açık tutmasından şikayet edince, Cane kütüphaneye giderek nasıl öpüşülmesi gerektiğini anlatan bir kitap aramaya başlamış. Bulamayınca, öpüşme hakkında her türlü bilgiyi toplayıp derlemeye başlamış. Sonuçta bu kitabı yazmış. Bir de tüm bu bilgileri içeren bir internet sitesi (www.kissing.com) açmış.
       "Öpüşme konusunda öğrendiğim ilk şey, insanların üçte ikisinin öpüşme sırasında gözlerin açık tutulmasını doğru bulmadıkları oldu," diyor Cane, "İlk aşkım çok da haksız değilmiş." Cane'in araştırması cinsiyetler arasında da çeşitli farklılıklar olduğunu ortaya çıkarmış. Örneğin kadınlar, boyun ve kulaktan öpülmekten erkeklere göre on kat fazla haz alıyorlarmış. Erkeklerin en fazla hoşlandıkları öpüşme şekli ise "French kiss / Fransız usulü"ymüş.
       "Erkekler daha ilk buluşmada bile dillerini kullanmaktan çekinmiyorlar," diyor Cane. "Kadınların yarısı ise bu tür öpüşmeyi itici buluyor." Cane'e göre kadınlar, kocaları ya da sevgilileri tarafından daha uzun sürelerce öpülmekten hoşlanıyor. Profesör William Cane'in kitabında ayrıntılarıyla anlatılan 25 çeşit öpüşme stili arasında tatlı öpücük, kelebek öpüşü gibi ilginç isimler geçiyor. Cane'in favori öpüş stili ise bir öğrencisi tarafından kendisine anlatılan "lip - o - suction" metodu. Özellikle ABD'li gençler arasında moda olan bu stilde, çiftlerden biri diğerinin alt dudağını emerken, diğeri onun üst dudağını emiyor.

       Biri elektrikli, diğeri tepetaklak!
      
  • Vakum öpüşmesi: Partnerin akciğerlerindeki ve ağzındaki havayı emmeye çalışarak gerçekleştiriliyor. Saçma bulduğunuzu söylüyorsanız, insanların yüzde ellisinin bu öpüş stilini en az bir kere denemiş olduğunu bilin.
  • Elektrikli öpüşme: 1930 ve 1940'lı yıllarda popüler olan bu öpüşme şeklinde, öpüşecek çift, ayaklarını uzun süre halıya sürterek vücutlarına statik elektrik yüklüyor. Dudaklar birleşirken vücutlardaki elektrik de birbirine boşalıyor. Arkadaşlarınıza hava basmak için karanlıkta deneyin.
  • Baştan çıkarma öpücüğü: Hiçbir şey yapmadan oturan eşinizi üç dakika boyunca istediğiniz gibi öpüyorsunuz. Sonra sıra onda...
  • Tepetaklak öpüşme: Kadın yatıyor ya da oturuyor, erkek ayakta duruyor. Öpmek için üzerine doğru eğildiğinde her zamankinden farklı görünüyor.
  • Göz öpüşü: Partnerinizin gözlerini hafif bir dokunuşla kapatın, daklarından başlayıp gözlerine doğru öpmeye başlayın.
  • Şeker öpücük: Ağzınızdaki şeker ya da çikolatayı sevgilinizin ağzına geçirin. Çeşitli içkiler de kullanabilirsiniz.
  • Şapırtılı öpüşme: En gürültülü öpüş şekli. Öpüşmenin ardından dudakların şapırdayarak ayrılması prensibine dayanıyor.
  • Kayan öpüş: Küçük öpücüklerle partnerinizin yüzünde ve vücudunda dolaşın.
  • Sualtı öpüşmesi: Duşta, yüzme havuzunda veya denizde deneyin. Gözlerinizi kapatmayı unutmayın!
  • Konuşan öpücükler: Bir yandan konuşurken, bir yandan da öpüşün. En iyi sonuç tatlı fısıltılarla alınıyor.

           Öpüşme üzerine sıkça sorulan sorular
           Öpüşmenin çıkış noktası nedir?
           Antoropologlar öpüşmeyi hatırlatan ilk eylemin ana karnında başladığını düşünüyorlar. İlk gıdanın anneden bebeğin ağzına transferi, ileriki yıllarda yetişkinler arasında hayat bulan bir tür dudak kontağı olarak tanımlanıyor. Ama tabii bu ilişki kültürden kültüre farklılıklar gösteriyor.
           Kız arkadaşımla yalnız kalma korkusunu nasıl yenebilirim? Başarılı bir French kiss için ne yapmam gerek?
           Öpüşme korkusu ya da kız arkadaşı öpme korkusu utangaçlığın bir sonucu. Kitabımda hem utangaçlığı yenme, hem de french kiss konularında kapsamlı bölümler var. Bence hemen öpüşmeye girişmemelisin. Bunun yerine, öpüşmenin doğal sonuç haline geldiği romantik zamanları beklemende yarar var. Yani birkaç kez onunla hiç öpüşmeden birlikte vakit geçirmeyi dene. En kolay öpücük iyi geceler öpücüğüdür. Onu eve bıraktığında ya da akşam ayrılırken kondurulan ufak bir öpücükle başlayabilirsin.
           Erkek arkadaşımın benim öpüşme tarzımdan hoşlanmayacağından korkuyorum. Ne yapabilirim?
           Öncelikle öpüşme tamamen doğal bir olgudur. Yani öpüşmenin doğrusu, yanlışı olmaz. Bunu aklından çıkarma! Hiçbir erkek arkadaşının sana "Öpüşmeyi bilmiyorsun" demesine fırsat verme. Fakat yine de bu konuda öğrenilebilecek bazı şeyler olduğunu bilmelisin. Mesela, erkek arkadaşının nasıl öpülmekten hoşlandığını öğrenebilirsin. Diğer insanların da tabii. İşte bunun için basit bir egzersiz: Erkek arkadaşına seni öpmesini, ama 3 dakika boyunca ona karşılık vermeyeceğini söyle. Sonra da ondan, nasıl öpülmek istiyorsa seni öyle öpmesini iste. Ve bu süre içinde ona müdahale etme. Sonra rolleri değişin. Az önce onun sana yaptıklarını şimdi sen ona yap. Bazı duygusal filmler izleyip artistlerin nasıl öpüştüklerini de gözlemleyebilirsin. Ellerin de sana yardımcı olabilir. Aptalca geldiğini biliyorum ama dene! Dudaklarını ellerinin üzerinde gezdirerek öpüşmenin nasıl bir his uyandırdığını test edebilirsin. Okuldaki kız arkadaşlarınla konuşmak da işe yarar. Büyük olasılıkla onlar bir dergi sayfasındaki modeli öperek göstereceklerdir bunu. Bu da aptalca görünebilir ama işe yarayacaktır. Bir de yakın bir erkek arkadaşın varsa onunla konuşabilirsin. Ama bu yalnızca arkadaşın olmalı. Ve sana nasıl öpüşüleceğini gösterirken seni düşünmemeli.
           Cuma akşamı gerçekten çok hoşlandığım bir kızla dışarı çıkacağım. Bana onu nasıl öpmem gerektiği konusunda ipuçları verebilir misiniz? Bir de ben biraz utangacım. Nasıl rahatlayabilirim?
           Eğer mümkünse kitabımı al. Senin yerinde olsam utangaçlığımı yenmeden ilk buluşmada onu öpmeye kalkmazdım. Yalnızca konuşmayı ve daha yakından tanışmayı dene. Belki de ilk o seni öper. Temel düşünce yakınlaşmak ve öpüşmeye yol açan zeminin oluşmasını beklemek olmalı. Bir kere kendiliğinden öpüşün. Sonra kitabımdaki 25 farklı öpüşme çeşidini deneyebilirsin.
           Erkekler boyunlarının öpülmesinden hoşlanır mı? Bir kere eski erkek arkadaşım bana bunu yapmıştı. Ve vücudum daha önce hiç hissetmediğim şekilde titremeye başladı. Bunu nasıl başardığını bilmiyorum. Erkekler de boyunlarından öpülünce böyle olur mu?
           10'da 9'u boyunlarından öpülmekten hoşlandığı halde erkeklerin bu işe kadınlar kadar tutkulu olduklarını söyleyemeyiz. Deneyip görmelisin.
           French kiss nasıl yapılır?
           French kiss dil temasına dayalı bir öpüşmedir. Ve doğrusu yanlışı olmaz. Pek çok çeşidi vardır. Öğrenmenin en kolay yolu öpüşürken bütün ağzını açmak ve neler olacağını görmektir.

          
          
  • Partnerinin yüzüne olabildiğince çok dokun.
  • Ellerini partnerinin bütün vücudunda gezdirme.
  • Dilini gıdıklar gibi yumuşacık kullan.
  • Dilini asla bastırma.
  • Partnerinin öpücüklerine nasıl tepkiler verdiğini ölç.
  • Partnerinle öpüşürken yan masadaki adamın ne kadar yakışıklı olduğunu düşünme.
  • Partnerinle iletişim kurmaya devam et.
  • Öpüşerek nasıl iletişim kurabileceğini düşünme.
  • Kendine güven.
  • Daha önce öpülmemiş olmana güvenme.