The Others Gelibolu’ya ateş düştü

Gelibolu’ya ateş düştü

10.07.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Gelibolu’ya ateş düştü

Gelibolu’ya ateş düştü


Murat Kıray


Gelibolu Yarımadası Milli Parkı'na beş yıl sonra yine ateş düştü. 1994'te dört bin hektar alanın kül olduğu bölgeye 20 kilometre mesafedeki Kumkamp mevkiinde dün saat 14.45 sıralarında belirlenemeyen nedenle çıkan yangın şiddetli rüzgarın da etkisiyle geniş bir alana yayıldı.
Yangına Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin yanı sıra, Çanakkale, Ecabat, Gelibolu belediye itfaiyeleri de müdahale etti. Çanakkale'den ve Balıkesir'in Edremit ilçesinden gelen iki yangın söndürme helikopteri de havadan söndürme çalışmalarına katıldı. Çam ağaçlarıyla kaplı alanda müdahaleye rağmen hızla büyüyen yangının söndürülmesi için İzmir'den yeni yangın helikopterleri istendi.
Şehitler diyarı Çanakale'nin akciğeri yeşil örtü kızıl canavara yenik düşerken, Vali Vekili Mehmet Seymen de yangın bölgesine gitti. Seymen, "Üzüntümüz büyük. Yangını kontrol altına almakta zorlanıyoruz. Şiddeti saatte 75 kilometreyi bulan rüzgar var. Çalışmalarımız sürüyor" dedi.
Gelibolu'nun Kumköy mevkiinde beş yıl önce de, mısır pişirmek için ateş yakan 15 yaşındaki A.U. binlerce hektar alanın küle dönmesine yol açtı. Çanakkale Orman Bölge Müdürü Talat Göktepe bu yangında can verirken, yargılama sonucu A.U. da bir trilyon lira tazminata mahkum edildi.