The Others Genç, burcuna düşkün

Genç, burcuna düşkün

03.04.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Genç, burcuna düşkün

Genç, burcuna düşkün


Çoğu kişinin gazete ve dergilerde öylesine bir baktığı burçlara, bugünün üniversite gençliği büyük ilgi gösteriyor. Gençler, geleceklerinin yıldız fallarıyla şekilleneceğini düşünüyorlar


       Gençlerin astrolojiye ve burçlara olan merakı giderek artıyor. Astrologlar, erkeklerin de en az genç kızlar kadar burçlara ilgi gösterdiğini belirtiyor. Üniversiteli gençler, geleceklerini merak ettikleri için yıldız falı baktırdıklarını söylerken, burçlarla da karşı cinsi tarif ettiği için ilgilendiklerini kaydediyorlar.
       Bu arada pek çok genç kız, arkadaşlık seçimlerinde burçların önemli olduğuna inanıyor. Gençlerin gelecekle ilgili endişeleri nedeniyle astrolojiyle ilgilendiğini belirten Astrolog Serdar Hasgüler, gençlerin aşk, iş ve aile hayatı, meslek seçimi gibi çözüm bekleyen sorunları için fal baktırdığını söylüyor. Beş öğrenciye astroloji ile ilgili ders veren Hasgüler, astrolojinin ABD gibi gelişmiş ülkelerde bir bilim dalı olarak kabul edildiğini kaydediyor.

İnanmayanlar da var

       Hasgüler, Satürn (otorite) ile Uranüs’ün (yenilik) çarpıştığını belirterek, 2001’de yeniliğin ön plana çıkacağını söyledi.
       Öğrencilerden Rukiye Şahin, yıldızların insanlar üzerinde etkili olduğuna inanıyor. Rukiye, tipik bir kova burcu olan erkek arkadaşının yalancı olduğunu söyledi. Aslı Aral, her tanıştığı insana burcunu sorduğunu kaydederek, “Astroloji, üniversitelerde ders olmalı" dedi. Servet Evliyazade, burçların karakterde önemli rol oynadığını vurgularken, “Karşımdaki kızdan bir elektrik alıyorsam, mutlaka burçlarımız tutuyor demektir" şeklinde konuşuyor. Melisa Sadizel, gezegenlerin kuruluşta insanlar üzerindeki etkisine inanıyor. Cevahir Önder, yıldız falına baktırınca yaşamında pek çok şeyin değiştiğini söyledi. Uçman Balaban ise, astrolojiye bilim olarak inanmadığını anlatırken, “Benim burcum aslanmış. Bence burç muhabbeti bir geyiktir" dedi.

‘Astroloji dersi verilir’

       Astrolojiyle son 3 yılı profesyonel olmak üzere 16 yıldır uğraşan Astrolog Serdar Hasgüler, bu tabloda vücudun burçlara göre zayıf noktalarını gösteriyor. Hasgüler, 5 öğrenciye astroloji dersi veriyor ve 3 ayda onları orta dereceli bir seviyeye getirdiğini kaydediyor. Hasgüler, ABD’de olduğu gibi astrolojinin bir bilim olarak ele alınmasını ve üniversitelere girmesini istiyor.