The Others Gençlere AGİT dopingi

Gençlere AGİT dopingi

26.11.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Gençlere AGİT dopingi

Gençlere AGİT dopingi


Üniversiteli rehberler, zirvenin Türkiye için iyi bir sınav olduğunu söyledi


       Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı'nın (AGİT) geçen hafta içinde İstanbul'da yapılan zirvesinden ülkemiz elde edilen sonuçlar açısından yüzakıyla çıkarken; organizasyonda görevli üniversite öğrencileri de gururumuz oldu.
       2 bin başvuru arasından titizlikle seçilen 650 kişiden biri olan Boğaziçi Üniversitesi Makine Mühendisliği 2. sınıf öğrencisi Burak Akay, Xerox firmasının dokümantasyon bölümünde görev yaptı. Çok yoğun bir tempoda çalıştıklarını belirtirken, "Bütün liderlere ve delegasyona fotokopileri ulaştırmak için koşuşturup durduk. Yerli ve yabancı basın mensupları için 300, delegasyon için de 500 nüsha çoğaltmak gerekiyordu. Öyle anlar oldu, toplantıya çok az süre kala yoğunluktan bazı delegeler kendi işini kendi yaptı" dedi. Burak, yer tarifi yaptıkları liderlerle zaman zaman ilginç anlar yaşadıklarını da kaydetti. Boğaziçi Üniversitesi'nde Mühendislik Kulübü Başkanlığı'nı da yürüten Burak, "Organizasyon çok başarılıydı. Güvenlik açısından da hiçbir sorun çıkmadı" şeklinde konuştu.
       Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde ulusal basın toplantısı salonlarında görev alan Boğaziçi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü 3. sınıf öğrencisi İlknur Yenidede, aynı zamanda bir dergide çalışıyor. Kendisine verilen görevin yol gösterme yanında basın mensuplarını, özellikle de kameramanları liderlere fazla yaklaştırmamak olduğunu dile getiren İlknur, "En sempatik bulduğum lider Alman Gerhard Schröder'di. Almanları soğuk biliriz, ama o hepimizle tek tek selamlaştı" dedi. İlknur, Finlandiya Cumhurbaşkanı Marti Ahtisaari'ye heyecandan "başbakanım" diye hitap etmesinin tatlı bir anı olduğunu vurguluyor. İlknur, dört gün boyunca 12 saati aşkın süre çalışarak, ülke tanıtımına katkıda bulunduğu için mutlu olduğunu belirtiyor.
       Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü 3. sınıf öğrencisi Serda Haşhaş, AGİT zirvesinde basın ataşelerinin bulunduğu salonun sorumluluğunu üstlendi. "Öylesine büyük bir koşuşturma vardı ki, zamanın nasıl geçtiği anlaşılmadı. Görevimizi en iyi şekilde yerine getirdiğimize inanıyorum" diyen Serda, kendilerine "mavi üniformalılar, şirinler" diye hitap edilmesinin hoş bir duygu olduğunu anlattı.
       Gençler, 62 ülke liderinin katılımıyla yapılan AGİT zirvesi sonrasında, Türkiye olarak kendimizi asla küçük görmememiz gerektiğinin altını çizdi. Çaba gösterince her şeyin rahatlıkla gerçekleştirilebileceğini kaydeden gençler, "Organizasyondan güvenliğe kadar hiçbir sorun yaşanmadı. Böyle bir organizasyonda görev almak bizim için iyi bir deneyim oldu. Bunu her öğrenciye öneriyoruz" dedi.