The Others Gerdir babamgerdir

Gerdir babamgerdir

25.09.2002 - 00:00 | Son Güncellenme:

Gerdir babamgerdir

Gerdir babamgerdir


Murat Güloğlu ile Ceyda Erenoğlu Kanal D sabah kuşağını hazırlıyorlar. Yerli yerinde, abartısız... Salı sabahı ünlü estetik cerrah Osman Oymak konuktu. Söz döndü dolaştı "gerdirme"ye geldi. Osman Oymak gerdirme ile gençleşme arasındaki ilişkiyi net ortaya koydu; "Gerdirerek gençleşilmez. İfade önemlidir. Yaşlı biri gerdirirse, gergin ve yaşlı kalır. Çirkin biri gerdirirse, çirkin ve gergin olur" dedi. Yani neysen o olarak kalıyorsun, sadece gerilmiş oluyorsun Türkçesi. "Beş kere yüz gerdirilmez" derken acaba bir yerlere gönderme mi yapıyordu ünlü estetik cerrah.

"Alev alev görüntüler gelecek". Star’ın salı sabah haberlerinde böyle bir haber girişi vardı. Bir yangın haberinin anonsuydu. Hani çarpıcı olacak diye ne yapacaklarını şaşırıyorlar mı desem?

Yenİ dizilerin oyuncuları arasında sivrilen bir isim var; Oya Aydoğan... "Pembe Patikleröde rolünün hakkını veriyor. Hele o "Cihangiiir" deyişi var ya, öldürüyor adamı...

Bİzİm gazetenin girişini "E Takımı" mesken eyleydi, günaşırı siyasiler geliyor... Biz yukardan izliyoruz. Lacileri çekiyorlar. Bizim ekonomi şefi Murat Sabuncu hayli uzun bir kravat takmış, kravat kendini aşağı doğru salmış gitmiş. Dikkat etmek lazım. Rahatlıkla yazıyorum çünkü bu sütunda kendini eleştirmiş biri olarak bu konularda bir sıkıntım olmuyor. Yani "sen kendine bak" deme şansını karşı tarafa vermiyorum.

Garİp ülkeyiz garip. Şu "Türk gücü" kompleksinden kurtulamadık. Süreyya Ayhan Avrupa forması ile koştu. "Avrupalı’ya Türk’ün gücünü gösterdi" yorumu televizyonlarda... Hemen ardından gelen bir görüntüde "Açıız ağbiii" feryatları. Aç olduğunu itiraf etmek çok acıdır bir toplum için. Bir yanda "Türk gücü" diğer yanda "biz açız" gerçeği. Ayrıca Süreyya’dan başka bir atletimiz var mı? Kendi çabasıyla, olağanüstü yeteneğiyle ve de tüm engellemelere rağmen bu işi kendi başına başardı. Hemen sahipleniriz... Bir yanda Süreyya, diğer yanda meydanlarda "açıız" diye bağıranlar. Acaba hangisi bizim gerçeğimiz?

Mİllİyet Sanat’ın 30. Yılı nedeniyle verilen kokteylde Yılmaz Erdoğan ile konuştuk. "Bir Demet Tiyatro"yu bitirmişler. "Her taraf komedi doldu biz de bitirmeye karar verdik" dedi Erdoğan. Yeni oyun için kolları sıvamış. Yani "Bir Demet Tiyatro" artık yok.