The Others 'Gönül gözü' okumaya yetmiyor

'Gönül gözü' okumaya yetmiyor

05.04.2004 - 00:00 | Son Güncellenme:

'Gönül gözü' okumaya yetmiyor

Gönül gözü okumaya yetmiyor



Fethullah Gülen'in, Zaman gazetesinde verilen dizi röportajdaki "... Yani ateist, Allah'ı, peygamberi kabul etmeyen ne ise, insan öldüren de onunla eşdeğerdir" sözlerine ilişkin Milliyet'teki yayına yöneltilen bir tepkiyi geçen hafta paylaşmıştık. "Zaman'da ve internetteki kopyasında Gülen'in sözlerini bulamadığı" iddiasıyla haberi eleştiren okurun "gönül gözü"yle baktığı yerlerde aradığını göremediğini vurgulamıştık.
Gönül gözünden kaçmış başka haberler de var.
Atatürk'ün İş Bankası'ndaki hisselerinin mülkiyetini miras yoluyla üzerine alan, ancak bu hisselerden kaynaklı kâr paylarını diğer mirasçı kurumlara devretmediği için dava edilen CHP'ye ilişkin haber mesela...
Atatürk'ün vasiyeti uyarınca kâr paylarının mirasçısı olan Türk Tarih Kurumu ile Türk Dil Kurumu'nun, 2000 yılına ait 655 milyar liralık aktarımı yapmadığı gerekçesiyle CHP'ye açtığı alacak davası, 23 Mart Salı günü manşetten yayımlandı.
Caner Can, "Pes yani" diye başlayıp "Sen tut 32 yıllık bir konuyu, yerel seçimlere bir hafta kala 'Ata'nın mirası mahkemelik' diye manşet yap" diye devam ettiği mektubunda bakın neler söylüyor:
"Zaten Türk Dil Kurumu ve Türk Tarih Kurumu Atatürk'ün mirasını bıraktığı ilerici kurumlar değiller ki artık. Bunu niye yazamadınız? 12 Eylül ile zaten içleri boşaltıldı, amaçlarından saptırıldı. Mirasçı, İş Bankası hisselerinin nemalarını bu iki sözde araştırmacı kuruma vermemekle yerden göğe kadar haklı. Bunu neden yazamadınız? Gazetecilik yapmıyorsunuz, düpedüz manipülasyon yapıyorsunuz."
İmzasız bazı mesajlardaki görüşleri de içeren Can'ın mektubunda "Niye yazamadınız" denilen noktalar, haberde ayrıntılı biçimde verilmiş. CHP Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Selvi ile eski İş Bankası Yönetim Kurulu üyesi olan CHP Mersin milletvekili Mustafa Özyürek'in, Can'ın mektubundaki iki kuruma yönelik eleştirilere paralel görüşleri, hem birinci sayfada, hem de içeride yer bulmuş.
Dünya gözüyle okunduğunda haberde hiçbir sorun görünmüyor.