The Others Grip, resim sanatına yaradı

Grip, resim sanatına yaradı

13.04.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Grip, resim sanatına yaradı

Grip, resim sanatına yaradı


ÜMRAN AVCI İstanbul


       Başbakan Bülent Ecevit'in ciddi derecede gribal enfeksiyona yakalanması, ressam olan annesi Nazlı Ecevit'in tablolarına değer kazandırdı. Kısa bir süre öncesine kadar tabloları yaklaşık bir milyar liradan satılan Nazlı Ecevit'in "Bebek" isimli eseri geçen pazar günü yapılan müzayedede 12 milyara alıcı buldu. Tabloyu satın alan koleksiyoncu Dr. Behruz Büyükoğlu da, tablonun değerinin 12 milyar liraya fırlamasında Ecevit'in hastalanmasının büyük rol oynadığını kabul etti.
       Ecevit'in tablosunu evinin en güzel köşesine asan Koleksiyon A.Ş'nin sahibi Büyükoğlu, "Nazlı hanımın tablolarını kendi düzenlediğimiz açık arttırmalarda da satıyorduk. Ancak en fazla birer milyardan alıcı buluyordu" dedi. "Bebek" isimli tablonun Nazlı Ecevit'in en güzel eseri olduğunu da ifade eden Büyükoğlu, "Müzayedenin olduğu akşam Ecevit'in rahatsızlandığı haberini duyduk. Bu durum sanırım benim gibi diğer sanatsevenleri de duygulandırdı. Tablonun güzelliğine sanatçının Başbakan'ın annesi olması da eklenince iki milyar liradan satışa sunulan tablo, gördüğü ilgi sayesinde 12 milyara yükseldi. Kendi sunduğum müzayedelerde bu kadar heyecanlandığımı hatırlamıyorum. Bir Başbakan'ın annesinin en güzel tablosunu almak onur verici" diye konuştu.
       Bir eserin değerini sanatsal yönü dışında ressamın geçmişinin de etkileyeceğini ifade eden Büyükoğlu, "Nazlı hanımın resim sayısı sınırlıdır. Ticaret için resim yapmayan profesyonel bir ressamdı. Yaptığı tabloları genellikle sevdiklerine armağan eden Nazlı hanımın bu tablosunun benim için ayrı bir önemi var. Şimdi en büyük dileğim Başbakan Ecevit'in bir an önce sağlığına kavuşması" dedi.