The Others "Güldal Mumcu'ya müjdeyi vereceğiz"

"Güldal Mumcu'ya müjdeyi vereceğiz"

13.05.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

"Güldal Mumcu'ya müjdeyi vereceğiz"

Güldal Mumcuya müjdeyi vereceğiz


ANKARA Milliyet


       Emniyet Genel Müdürü Turan Genç, Uğur Mumcu'nun katil zanlılarının yakalanması için yürütülen operasyonun tamamlanmak üzere olduğunu kaydederek, "Eşi Güldal Mumcu'ya anneler günü armağanı olarak yakında müjdeyi vereceğiz" dedi.
       Genç, Türk Anneler Birliği Derneği'nin (TAD) yılın annesi olarak seçtiği eşi Yüksel Genç ile birlikte TAD Başkanı ve beraberindeki heyeti kabul etti. Genç, eşine, anneler günü armağanı olarak plaket ve altın madalya takılan törenin ardından gazetecilerin, "En acılı annelerden biri olan Güldal Mumcu için bir armağanınız, müjdeniz olacak mı?" sorusuna, "Müjdeyi verdik sayılır" yanıtını verdi.
       Asıl müjdeyi birkaç gün sonra vereceklerini kaydeden Genç, "Sayın Mumcu'yu iki gün önce İçişleri Bakanımızla ziyaret ettik ve mutlu haberi verdik. Soruşturma henüz tamamlanmadığı, deliller kesinleşmediği için müjdeyi tam olarak veremedik ama yakında olay aydınlanacak, yargıya intikal ettirilecek ve gönüllere ferahlık gelecektir" dedi.
       Genç, ağır sorumluluklar gerektiren işlerini aldıkları maaşlar için değil, aşkla yaptıklarını kaydederek, "Mensuplarımız arasında hata yapanlar olmaktadır. Bunları duyuyoruz, görüyoruz ve hatalar daha fazla olmasın diye çalışıyoruz" dedi.