The Others Güncel

Güncel

21.08.1997 - 00:00 | Son Güncellenme:

Güncel

Güncel

ÜNİVERSİTE sınavları sonucunda açıköğretim fakültesine yerleşen öğrenciler, ek kontenjandan faydalanacak. ÖYS ikinci basamak kılavuzunda AÖF'e yerleşenlerin bu hakka sahip olacakları belirtilmesine karşın, geçtiğimiz yıl bu durumdaki öğrencilere ek kontenjan hakkı verilmemesi nedeniyle, öğrenciler telaşa kapıldı. ÖSYM, AÖF'ü kazanan 178 bin gencin, ek kontenjandan faydalanacaklarını belirtti. Ek kontenjana başvurular Eylül'ün sonunuda yapılacak. Öğrenciler, taban puanlarının tuttuğu yerleri tercih edebilecekler.

HAYDARPAŞA Lisesi yeniden yatılı oluyor. Her yıl 320 öğrenci alan lise, 200 öğrencisine yatılı okuma olanağı sağlayacak. Daha önce bin 500 öğrenciye yatılı hizmet veren Haydarpaşa Lisesi, yeni binasına taşınması nedeniyle yatılı hizmetini sona erdirmişti. Yeni hizmetiyle lise, başarılı öğrencileri kendilerine çekmeye çalışacak. Tel: 0. 216. 3255987 - 88

İLKÖĞRETİM okullarına ve liselere öğrenci kayıtları bugün başlıyor. Kayıtlar okulların açılış tarihi olan 15 Eylül'e kadar devam edecek. Bu arada Anadolu liseleri, Fen ve Öğretmen liselerine kayıtları da bugünden itibaren başlıyor. Anadolu liseleri, Süper liseler, Fen ve Öğretmen liselerine kayıtlar 24 Ağustos'a kadar devam edecek. Bu liselere ön kayıt tarihleri, sınava başvuru kılavuzundaki gibi gerçekşeleşecek.