The Others Güncel

Güncel

04.07.1997 - 00:00 | Son Güncellenme:

Güncel

Güncel

BAŞKENT Üniversitesi 'Alkol Bağımlılığı Tedavi Merkezi' kurdu. Merkezdeki yetkililer, "Alkol bağımlılığı gecikmeden tedavi edilmesi gereken bir hastalıktır" uyarısında bulundular. Birçok insanın bağımlı olduğunun farkında olmadığını belirten uzmanlar, "daha önce aldığınız içki miktarı kişiyi etkilemiyor ve daha fazla içiyorsa, miktarını azalttıklarında uyuyamıyorsa, sağlığına zarar veriyorsa bize uğramalarında yarar var" dediler.

YURTDIŞINDAKİ üniversitelerden mezun olanların diplomalarına denklik vermek amacıyla, bu yıl ilk kez çeşitli alanlarda "Yurtdışı Yükseköğretim Diplomaları Denklik Sınavı" yapılacak. Sınavlar, 11 Temmuz'da başlayacak.
Yurtdışı Yükseköğretim Diplomaları Denklik Yönetmeliği'nin 6. maddesi uyarınca yapılacak sınava, yurtdışındaki üniversitelerin tıp, diş hekimliği, eczacılık, mühendislik, hukuk, iktisat ve işletme alanlarından diploma alanlar katılabilecek.
Sınavlar, diş hekimliği alanında 11-18 Temmuz'da Hacettepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nde, tıp alanında 12-13 Temmuz'da Ankara Üniversitesi Morfoloji binasında, eczacılık alanında 14 Temmuz'da Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi'nde, mühendislik alanında da 19-20 Temmuz'da Bilkent'teki ÖSYM Merkezi'nde yapılacak.
Yurtdışında Yükseköğretim Diplomaları Denklik Sınavı'na tek giriş hakkı tanınıyor. Ancak, mazereti bulunanlar, bir dilekçeyle YÖK'e başvurmaları halinde, daha sonraki yıl yapılacak sınava girebilecekler.