The Others Gündemdekiler

Gündemdekiler

22.02.2001 - 00:00 | Son Güncellenme:

‘32. Gün’de devletin zirvesindeki kriz, ‘Pusula’da ise Ariel Şaron’un seçimleri kazanmasıyla gerilen Filistin’deki durum masaya yatırılacak

Gündemdekiler

Gündemdekiler

‘32. Gün’de devletin zirvesindeki kriz, ‘Pusula’da ise Ariel Şaron’un seçimleri kazanmasıyla gerilen Filistin’deki durum masaya yatırılacak

Bu gece iki programda yurttan ve dünyadan gündeme damgasını vuran iki olay ele alınacak. "32. Gün" devletin zirvesindeki krizi, "Pusula" ise Filistin’i konu ediyor.
Tarihteki zirve krizleri
Mehmet Ali Birand ve Rıdvan Akar’ın hazırladığı "32. Gün", haftaya damgasını vuran Sezer - hükümet kavgasına farklı bir açıdan yaklaşacak. Bu bölümde, Cumhuriyet tarihinde yaşanan diğer "zirve krizleri" de işlenecek.

"Sol"un krizi ve Manukyan’ın son röportajı
Rıdvan Akar’ın hazırladığı bir dosyada ise öğrenciler, işçiler, siyasetçiler "İki yıldır alanlarda ve parlamentoda olmayan ‘sol’un neden halktan koptuğunu" tartışacaklar. Programın son bölümünde, geçen hafta yaşama veda eden ve "Genelev patroniçesi" olarak da anılan Matild Manukyan’la yapılan son röportaj var. Şöyleşide Manukyan, ölümle ilgili düşüncelerini anlatıyor.
CNN TÜRK / 22.05

Filistin’in geleceği
Muthat Bereket ve "Pusula" ekibi, bu hafta Filistin topraklarında, Ariel Şaron’un seçimleri kazanmasından sonra Filistin’i nelerin beklediğini araştırdı. Bereket, bu konudaki en yetkin kişiyle, Filistin yönetiminden Yaser Arafat’la görüştü. Arafat, Filistin’i ve yeni İsrail başbakanını Mithat Bereket’e değerlendirdi. Yapımda, ilk Yahudi göçmenlerin, Filistin’e gelmelerinden bugüne kadar meydana gelen olaylar da yer alıyor.
NTV / 21.05

Koş Memoli koş
Memet Ali Alabora ve Meltem Cumbul’un başrollerini üstlendiği "Yılan Hikâyesi"nde bu hafta çocuk hırsızları ile Memoli arasındaki kaçıp kovalamacaya tanık olacaksınız. Tam bu sırada çocuk hırsızları Derya’yı rehin alınca ortalık yine karışacak.
KANAL D / 21.30

Zoraki sabah sporu
Bir maymun ve birlikte yaşadığı ailenin maceralarını konu edinen "Çarli İş Başında"da, Pamuk, Afakan’ı kendine âşık etmek için büyücüye gider. Bu arada Nalan, hem spor yapmak hem de fazla kilolarından kurtulmak istemektedir.
KANAL D / 20.15

Değişen değişene
Yavuz Baydar "SoruCevapöta müzisyen Timur Selçuk’u ağırlayacak. İzleyici sorularını yanıtlayacak olan Selçuk canlı yayında, Türkiye’de değişen müziği ve değişen Timur Selçuk’u anlatacak.
CNN TÜRK / 21.05