The Others Güvenlik yok

Güvenlik yok

08.01.2001 - 00:00 | Son Güncellenme:

Güvenlik yok

Güvenlik yok

Güvenlik yok

NESLİHAN BÖLE

Samatya’da SSK’da iki doktorun hasta yakınlarınca dövülmesi hastanelerdeki güvenlik sorununu bir kez daha gündeme getirdi. Hasta yakınları tarafından darp edilen Dr. Özkan Erdoğan ve Dr. Fatih Kaya’nın dayak yiyen son doktorlar olmayacağını belirten sağlık çalışanları, sürekli risk altında çalıştıklarını söylüyor.
Yaşanılan olaydan sonra gittiğimiz SSK Samatya Hastanesi’ne biz de elimizi kolumuzu sallayarak girdik. Bütün katları dolaştık, nereye gittiğimizi soran olmadı. Hastanenin 1. Cerrahi Bölümü’nde yatan Dr. Erdoğan’ın ağabeyi Özgür Erdoğan da hastanenin başıboşluğuna dikkat çekti: "Bu olay olduktan sonra bile değişen birşey olmadı. Ziyarete geldiğimizde ‘kime gidiyorsunuz’ diye soran olmadı. Kardeşime dayak atanlar defin raporu almak için tekrar gelmiş, raporu hemen vermesi için hemşireyi tehdit etmişler. Rapor gecikse belki hemşireyi de döveceklerdi."

Elini sallayan girer
Erdoğan’ı ziyaret eden doktor arkadaşları şunları söyledi: "Simitçisi, ayakkabıcısı, hırsızı, uğursuzu yani elini kolunu sallayan herkes buraya girebiliyor. Gece gündüz demeden ziyarete geliyorlar. Odadan çıkarıyoruz, bakıyoruz yine gelmişler. Doktorlar ne yapabilir ki? Sorun hastaneye güvenlik görevlisi almakla çözülmez. SSK’nın kapasitesi aynı ama hasta sayısı her gün artıyor. Sorunun asıl çözümü, SSK’ların iyileştirilmesi." Dr. Aysun Çörtük ise "Sağlık Bakanlığı bu durumlarda hastaların elinden sağlık karnesini almalı" dedi. Başhekim Doç. Dr. Gazi Zorer ise "14 bekçimiz var ama güvenliği sağlayamıyor. Yakında 50 güvenlik görevlisi alacağız" dedi.



İSTANBUL