The Others Hacı İnan konuşmuyor

Hacı İnan konuşmuyor

23.05.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Hacı İnan konuşmuyor

Hacı İnan konuşmuyor


NİHAT ALTINTAŞ İstanbul


       Kartal'daki operasyonun ardından gözaltına alınan Hizbullah'ın şura üyesi Hacı İnan, Enver Kılıçarslan ve İstanbul sorumlusu İlyas Kutluman'ın da aralarında bulunduğu 12 kişi konuşmuyor. Yakalananların üzerinde çok sayıda sahte kimlik çıkması, Hizbullahçıların gerçek kimliğinin saptanmasında polisi zor durumda bırakıyor.
       Emniyet yetkilileri, "12 militanın parmak izleri alınarak Emniyet Genel Müdürlüğü'nde tutulan parmak izleriyle karşılaştırıp, kimliklerin netleştirilmesine çalışılıyor" dedi. Tanınmamak için sakal bırakan İnan ile Kılıçarslan, önümüzdeki günlerde itirafçı olmak isteyen Edip Gümüş ve Cemal Tutar'ın Adalet Bakanlığı'ndan alınacak izinle yüzleştirilecek.
       İstanbul Beykoz'daki operasyonun ardından dağılma sürecine giren Hizbullah'ın militan kadrosunu yeniden yapılandırmak, yeni örgüt lideriyle şura üyesi, il yönetimlerini belirlemek amacıyla İnan, Kılıçarslan ve Kutluman'ın aynı evde toplandığının kesinleştiğini belirten emniyet yetkilileri, bu kişilerin muhtemelen yurtdışına çıkıp örgütü oradan yönetmek istediklerinin öğrenildiğini bildirdi.
       İnan ve Kılıçarslan'ın fotoğraflarının başka isimler adına düzenlenmiş bazı pasaportlarda olduğunu kaydetti.