The Others HADEP'e PKK davası

HADEP'e PKK davası

29.12.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

HADEP'e PKK davası

HADEPe PKK davası

       SEÇİMLER yaklaşırken, haklarında PKK ile ilişkileri olduğu gerekçesiyle birçok dava bulunan Halkın Demokrasi Partisi (HADEP) yöneticilerine bir dava daha açıldı. İddia edilen suç: PKK'ya yardım.
       Aralarında Genel Başkan Murat Bozlak'ın da bulunduğu HADEP'in 47 yöneticisinin, Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 169. maddesine göre 4.5 yılla 7.5 yıl arasında hapisle cezalandırılmaları isteniyor.
       Ankara DGM Cumhuriyet Savcısı Talat Şalk'ın hazırladığı iddianamede, Bozlak ve parti il başkanlarının Öcalan'ın İtalya'da tutuklanmasının ardından uygulamayı protesto etmek için çeşitli basın açıklamaları yaptıkları, partinin il ve ilçe başkanlıklarında açlık grevleri başlatıldığı hatırlatılarak, bu açıklamalarda yapılan konuşmaların da HADEP ile PKK arasındaki bağlantının kanıtı olduğu savunuldu. Öcalan'ın Suriye'den İtalya'ya planlı bir şekilde gittiği, Türkiye'nin artan baskıları sonucu, önceden hazırlanan lobilerin etkisinin de bunda önemli olduğu kaydedildi.
       DGM Savcısı Şalk, partinin değişik il ve ilçeleriyle büyük kongrelerinde bölücü sloganların atıldığına dikkat çekerek, "PKK-HADEP birlikteliği ve organik bağı, parti il ve ilçe binalarında yapılan aramalarda bulunan belge ve dokumanlarda daha açık bir şekilde görülür" görüşüne yer verdi.
       İddianamede, PKK'nın yaptığı katliamlar sıralandıktan sonra uyuşturucu ticaretindeki rolü de anlatıldı.

       DGM Savcısı Talat Şalk'ın cezalandırılmasını istediği sanıklar şöyle:
       HADEP Genel Başkanı Murat Bozlak, Genel Başkan Yardımcısı Bahattin Günel, Ankara İl Başkanı Kemal Bülbül, PM üyesi Emine Mısır, Keçiören İlçe Başkanı Gani Akgül, Ankara İl Yönetim Kurulu üyeleri Rezzan Sümbül, Mehmet Emin Aras, Sevgi Önal, Sultan İzra, Dursun Turan, Yasin Özkan, Cevdet Malgaz, Mesut Akgül, Safiye Akalın, Ahmet Aydın, İlhan Aydın, Hüsamettin Avşar, Alper Tunga Gebeloğlu, Yener Yardımcıel, Abdurrahman Turan, Mehmet Özgül, Celalettin Narçın, Fahrettin Kılınç, Tuna Kayalar, Abdülaziz Taşkaya, Şaziye Zoroğlu, MYK üyeleri Ali Hıdır Doğan, Osman Özçelik, Ali Özcan, Mehmet Kart, Mehmet Tekin, Selim Özalp, Mehmet Satan, Filiz Uğuz, Sevahir Bayındır, Salih Yıldız, Hamit Geylani, Niyazi Bulgan ve Mesut Çetin; Veli Büyükşahin, Cennet Ayhan, Cemal Coşkun, Elif Akgül, Tevfik Dalgın ve Mehmet Doğan."