The Others HADEP'lilere yasak kalktı

HADEP'lilere yasak kalktı

21.06.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

HADEP'lilere yasak kalktı

HADEPlilere yasak kalktı


Doğan Haber Ajansı


       PKK'nın yurtiçi ve yurtdışı faaliyetlerine destek verdikleri iddiasıyla tutuksuz yargılanan HADEP'li Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Feridun Çelik, Bingöl Belediye Başkanı Feyzullah Karaaslan ve Siirt Belediye Başkanı Selim Özalp'in yurtdışına çıkış yasağı kaldırıldı.
       Diyarbakır 2 No'lu DGM'de dün devam eden davanın duruşmasına ilk kez katılan Çelik, mahkeme heyetine iki sayfalık yazılı savunmasını verdi. PKK'dan talimat almasının ve para yardımı yapılmasının söz konusu olmadığını ifade eden Çelik, PKK'nın adını kullanan bazı kişilerin HADEP'e çeşitli müdahalelerde bulunduğunu söyledi.
       Çelik, "HADEP'in seçim döneminde ekonomik güçlükler yaşadığı herkes tarafından bilinmektedir. 70 - 80 milyar lira gibi büyük meblağın Diyarbakır İl Teşkilatı'nca toplanması mümkün değildir. Bu durumda 40 bin dolar gibi bir meblağın örgüte verildiği iddiası da hayatın gerçekliğiyle bağdaşmamaktadır" diye konuştu.
       Daha sonra söz alan avukatların, üç başkanın yurtdışı yasağının kaldırılması talebini olumlu bulan mahkeme heyeti, pasaportlarla adli emanette tutulan belediye projelerinin iadesine ve sanıkların duruşmalardan vareste tutulmalarına karar verdi.
       Sanıklardan Medine Yakut'un tahliyesini, tutuklu sanıklardan Abdülkadir Güzel, Belediye Başkan Vekili Ramazan Tekin, Mustafa Yıldız, Sadullah Özdemir, Sebiha Zengin, Hayrettin Aktepe, Tahir Burkankulu ve Hacı Kaygı'nın tutukluluk hallerinin devamını kararlaştıran mahkeme, duruşmayı 29 Ağustos'a erteledi.