The Others Hafta sonu keyif rehberi

Hafta sonu keyif rehberi

05.05.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Hafta sonu keyif rehberi

Hafta sonu keyif rehberi


       Tatlıdan önce Karadeniz pidesi
       Havalar ısındı, Emirgan Sütiş’in bahçesindeki kafeterya açıldı. Boğaz’a doğru inerseniz bu hafta sonu, soluklanmak için iyi bir yer. Sütlü tatlılarla, bir tatlı arası hoş olabilir. Eğer açsanız, Emirgan Sütiş’in spesiyali Karadeniz Pidesi’nden tatmadan kalkmayın. Pidenin fiyatı 1.500.000 TL.
       Adres: İstinye Cad. No: 3 Çınaraltı/Emirgan
       Tel: (0212) 277 63 73

       Teknede balık ekmek ziyafeti
       Denizin üstünde hafif salınarak, teknede balık ve rakı, tatil günü için iyi bir seçenek. Tarabya Koyu’na demirlemiş, tekne restoranlarda, bu hafta sonu balık yiyebilirsiniz. Bu keyifli yemek: 4 kişi 15 milyon TL. Kendinize ödül verin ve midye tavalı, kalamarlı bu ziyafete vakit ayırın.

       ‘Bir Balkan Yolculuğu’
       Müzikseverler biraz Balkan havasına ne dersiniz? Yarın akşam saat 19.30’da Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda Muammer Ketencioğlu’nun “Bir Balkan Yolculuğu" konserini kaçırmayın. Rebetiko ve Çağdaş Yunan Müziği üzerine yoğunlaşan Ketencioğlu’nun konserinde, bütün Balkan ülkelerinden seçme sanatçılar kendi müziklerini icra edecekler.
       Tel: (0212) 231 51 03

       Fotoğrafın büyüsü
       Bu hafta sonu yolunuz Sultanahmet’e düşerse, Karikatürcüler Derneği’ne uğrayın. Çünkü, Ahmet Esmer’in “Gülen Objektif" adlı fotoğraf sergisi görmeye değer. Yukardaki fotoğrafın hüznüne bakmayın, komik ve gülen fotoğraflar bu sergide. Bir karikatürist olan Ahmet Esmer’in objektifi de komik şeyler yakalamış. Bu sergiyi görmek için bu hafta sonu, son fırsat.
       Adres: Yerebatan Sarnıcı çıkışı, Alemdar Sok. No: 1, Sultanahmet
       Tel: (0212) 513 60 61

       Ahşap mekânda öğle yemeği
       Metal çılgınlığının uğramadığı, ahşabın sıcaklığını hissedeceğiniz bir mekânda öğle yemeği hoş olabilir. Şehbender Cafe’de sıcacık bir sohbetle öğle ya da akşam yemeğinin tadını çıkarabilirsiniz. Çorbalar, salatalar, sarma dolmalar, tavuk soteler hepsi de birbirinden leziz. Şarap ve rakı her daim hazır tutuluyor. Yok canınız sadece çay içmek istedi; yine de buyurup gidebilirsiniz. Şehbender herkese açık...
       Adres: Asmalı Mescit Sok.
       No: 14/1, Beyoğlu
       Tel: (0212) 292 73 14

       Akşamüstü Mask’ta sohbet
       Kadıköy’de dolaşıp, yoruldunuz ya da akşamüstü randevu verecekseniz Mask Cafe iyi bir seçim. Eğer bir kahve içimi oturacaksınız, kahvenizin yanına nefis chese cake alabilirsiniz. Ama sohbeti uzatacaksınız, seçenekler bol. Spagetti çeşitleri, özel salatalar ve birbirinden lezzetli soğuk sandviçler sizi bekliyor.
       Adres: Moda Cad. Sarrafali Sok. No: 22/A Kadıköy
       Tel: (0216) 330 02 90

Yazarlar