The Others Hain pusu: 20 şehit

Hain pusu: 20 şehit

11.11.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

Hain pusu: 20 şehit

Hain pusu: 20 şehit

       ŞIRNAK'taki Gabar Dağı'nda operasyon yapan askeri birliğin teröristlerce pusuya düşürülmesi sonucu altısı korucu 20 güvenlik görevlisi şehit olurken, 15 güvenlik görevlisi yaralandı. TSK'nın Kuzey Irak'ta sürdürdüğü operasyon ise İran sınırında yoğunlaştı. Operasyon sırasında çok sayıda arkadaşını kaybeden PKK'lılar Soran bölgesine kaçıyor.
       Kuzey Irak'taki PKK kamplarına yönelik imha harekatı altıncı gününe girerken, Güneydoğu kırsalındaki operasyonlar devam ediyor. Kulp, Genç ve Karlıova kırsalında teröristlere ağır darbeler indirilirken, korucuların desteğinde operasyon yapan birlik Gabar Dağı'nın Kızılsu bölgesinde pusuya düşürüldü.
       14 asker ve altı korucunun şehit düştüğü çatışmada yaralanan 15 güvenlik görevlisi Diyarbakır ve Şırnak'taki askeri hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaşamını yitiren korucuların Hacı Dursun, oğlu Ömer Dursun, Halil Kural, Koçer Tuncer, Halil Seven ve Ahmet Bilgin olduğu belirtilirken, şehit ve yaralı askerlerin kimlikleri konusunda açıklama yapılmadı.

       Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Kuzey Irak'ta başlattığı PKK'yı imha harekatı İran sınır hattında yoğunlaştı. Şemdinli ilçesinin karşısındaki Hakurk bölgesinin stratejik alanlarına dün gece helikopterlerle yeniden asker indirildi, Çoman ve Hacümran bölgesine yönelen askeri birliklerle PKK'lılar arasında şiddetli çatışmalar yaşanırken, teröristlerin bulunduğu mevziler tank, top ve havan atışıyla imha ediliyor. Çatışmalarda çok sayıda PKK'lının öldürüldüğü belirtilirken, İran sınırına ve Irak Kürdistan Yurtseverler Birliği (IKYB) güçlerinin kontrolündeki Soran bölgesine doğru kaçan teröristlerin takibi sürüyor. Soran'da kapsamlı harekata başlanması için Türkiye'de görüşmelerde bulunan IKYB Lideri Celal Talabani'nin olumlu görüş bildirmesi bekleniyor.
       * Suriye'den kaçan teröristlerin bir bölümünün Hatay'daki Amanos Dağları'na sızacağını gözönüne alan askeri birlikler sınır boyunda ve dağlarda operasyonlara başladı. Operasyonu bizzat yöneten 39. Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Necdet Demiral, bu nedenle 10 Kasım törenine de katılamadı. Abdullah Öcalan'ın yeğeni Hasan Atmaca ile 13 PKK'lının bölgede olduğu duyumları ağırlık kazandı.
       * Mersin'de Terörle Mücadele ekiplerinin operasyonlarında 19 PKK'lı yakalandı.
       Yakalanan kişilerin ev ve üst aramalarında 2 tabanca, 3 şarjör, 24 mermi, kırsal alana gönderilmek üzere hazırlanmış giyim malzemeleri, yasak yayınlar, para toplamak için hazırlanmış ERNK mühürlü makbuzlar ve çok miktarda örgütsel doküman ele geçirildi.
       * Van'da, PKK'ya yardım, yataklık ve kuryelik ettikleri iddia edilen beş kişi yakalanarak gözaltına alındı. PKK'nın dağ kadrosundaki militanlarla irtibat halinde oldukları, örgüte eleman temin ettikleri ve lojistik destek sağlayarak kuryelik yaptıkları belirlenen Fatih Atacan, Müslüm Hakan, Sedat Bakan, Mürsel Aslan ve Faruk Özbay sorgularının ardından DGM'ye sevk edildi.
       * Ordu'nun Aybastı ilçesinde iki aracı ateşe verip, Gölköy Orman İşletmesi Şefi Tacettin Yüce'yi kaçırdıktan üç saat sonra serbest bırakan PKK'lı teröristlerin yakalanması için başlatılan operasyonlar sürdürülüyor.
       * Erzincan'da, TKP / ML TİKKO örgütü adına faaliyette bulunan ve örgüte eleman temin etmek için çalışmalar yapan dört kişi yakalandı.