The Others HAKEMİ ELEŞTİRMEK

HAKEMİ ELEŞTİRMEK

19.12.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Futbolda hakem hatalarına yönelik eleştiriler maç sonrası yorumcuların olmazsa olmaz gündemini oluşturuyor. Trabzonspor-Galatasaray karşılaşmasını yöneten Kuddusi Müftüoğlu’nu eleştiren Milliyet yazarı, eski hakem Selçuk Dereli’ye okurdan itiraz geldi

HAKEMİ ELEŞTİRMEK

HAKEMİ ELEŞTİRMEK

Haberin Devamı

M. Arif Birdinç adlı okurumuz, 12 Aralık tarihli milliyet com.tr’de yayımlanan Selçuk Dereli’nin Trabzonspor-Galatasaray maçının hakemiyle ilgili eleştirilerini ‘kişisel’ bulup kendi görüşlerini içeren bir değerlendirme notu geçmiş. Şöyle diyor: Hakemin hatalarının eleştirilmesi, ortaya koyulması ve okuyucuyu bilgilendirmesi beklenen yazıda “Kuddusi Müftüoğlu hiçbir zaman iyi bir hakem olamadı. En iyi maçlarında bile vasatı aşamayan Kuddusi kritik müsabakalara verilmemeli” şeklinde bir ifadenin kullanılmasını kınıyorum.
Bize göre Kuddusi Müftüoğlu çok iyi bir hakemdir, hadi buyurun bakalım. Felipe Melo’nun aynı pozisyonda hakemi kandıran davranışının da aynı şekilde eleştirilmesini beklerdik sayın Dereli’den. Niye acaba sayın Dereli olayın bu yönüne değinmiyor? Çünkü hakemi eleştirdiği ifadelerini hafifletmiş olacak o zaman. Eleştiri, taşıdığınız incelik ve nezaketin kaleminizden yazıya dökülmesidir.”
Okurumuzun eleştirisini Spor Müdürümüz Cem Şengül aracılığıyla sayın Dereli’ye iletmesini istedik. Milliyet’in spor yazarı Selçuk Dereli’nin yanıtı şöyle: “Sayın Müftüoğlu’nun Trabzonspor-Galatasaray ve daha önceki maçlarda kötü performansları tüm kamuoyu tarafından görülmüştür. Benim bu eleştirilerime yakın birçok eleştiri almıştır. Elle oynamaları görememesi ve Zokora’yı yanlış attığı, diğer spor yazarları tarafından da ifade edilmiştir. Hatta yine bu sezon oynanan Kayserispor-Fenerbahçe müsabakasında Bilica’nın çok net elle oynamasını göremeyerek çok tartışılan bir karara da imza atmıştır. Kuddusi Müftüoğlu zorluk derecesi yüksek maçlarda bu ve buna benzer hatalar yaparak hakemlik kurumunun tartışılmasına ve futbol maçlarında kargaşaya yol açmaktadır. Dolayısıyla bunları kamuoyu önüne sermek kişisel bir görüş değildir. Eğer böyle olmuş olsaydı, bir önceki hafta Milliyet gazetesinde haftanın hakemi seçilmezdi. Dolayısıyla Kuddusi Müftüoğlu ile hiçbir zaman aynı kulvarda olmadığım gibi kendisiyle herhangi bir çekişmem ya da husumetim söz konusu değildir. Milliyet gazetesinin tarafsız, objektif ve etik değerlerini bilerek yaptığım yorumlar, tamamen yönettiği müsabakalardaki hatalara yöneliktir.”

Haberin Devamı

OMBUDSMAN’IN GÖRÜŞÜ
Okurumuz sayın M. Arif Birdinç’in eleştirisi ve sayın Selçuk Dereli’nin yanıtlarını ‘yorumsuz’ yayımlıyoruz. Okur Temsilcisi’nin görevi, alanı haberlerle sınırlıdır. Yazı içerikleri bu denetimin dışındadır. Yorumlar yazarları bağlamaktadır. Sayın Dereli’nin yanıtında belirttiği gibi, Milliyet Spor’un nesnel ve etik ölçütleri, bağımsızlığı, gazetenin 60 yıllık geleneğinin yansımasıdır. Milliyet Spor, ayrıca kulüpler karşısındaki tarafsızlığını bugüne dek hep korumuştur.
Spor Müdürümüz Cem Şengül’e ve Selçuk Dereli’ye okurumuzu ikna konusunda sergiledikleri duyarlılık nedeniyle teşekkür ederiz.

Yazarlar