The Others Hallet bu işi Orhan baba

Hallet bu işi Orhan baba

30.07.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Hallet bu işi Orhan baba

Hallet bu işi Orhan baba


Kas hastası çocuklar akülü tekerlikle sandalye beklerken, Orhan baba "Bağış için imzayı attım" diyor.


       İki kardeş, Mehmet ve Celal Urmaz. Biri 14 diğeri 15 yaşında. İzzet Baysal Huzurevi'ndeki Kas Hastalıkları Rehabilitasyon Merkezi'nde tedavi görüyorlar.
       Ve Orhan Gencebay'ın kendilerine söz verdiği 'akülü tekerlekli sandalye' bekliyorlar.
       Onlar 'Orhan Baba'yla bir klip çekimi sırasında tanışmışlar. Huzurevi Müdür Yardımcısı Hülya Sözlü, Gencebay ve Sevim Emre'nin geçen kasım ayında huzurevindeki klip çekimleri sırasında çocuklarla tanıştığını belirterek verilen 'sözü' şöyle anlatıyor:
       "Sevim Emre, buraya geldiğinde 'Çarkıfelek'e katılacağız. Eğer otomobil bize çıkarsa, satıp çocuklara birer tekerlekli sandalye alalım' dedi. Katılacakları gün de aradılar. Biz de çocukları götürdük. Yarışmanın sonunda Sevim hanım, 'Arabamız çıktı, satacağız ve tekerlekli sandalyeyi alacağız' diyerek bizden, alıcıları bulmamızı istedi. Biz de dediğini yaptık. Otamabile 4 - 4.5 milyar verdiler. Ancak Sevim hanım bu rakamı düşük buldu. 10 ay geçmesine rağmen hiçbir sonuç alamadık."

       Bağış geçikti canım sıkıldı
       Bu olay üzerine kendisiyle görüştüğümüz Orhan Gencebay sözünü tutup, Çarkıfelek'te kazandığı otomobili, tekerlekli sandalye alınmak üzere huzurevine bağışladığına ilişkin belgeyi imzaladığını söyledi.
       Gencebay, "Ondan sonra olay benden çıktı. Gerisi, yarışmayı düzenleyen Kanal D ile İzzet Baysal Huzurevi'ni ilgilendirir" dedi.
       Bağışın yerini bulmadığını öğrenince canının sıkıldığını ve konuyla ilgilendiğini belirten Gencebay şunları söyledi:
       "Bir hayır yapmak istedim ama yerine gelmedi. Meğer, veraset intikal ve alım - satım vergisini huzurevi ödemek istememiş. Bana o gün verilen bilgi, `Hyundai satılınca, iki akülü tekerlekli sandalye alıyor' şeklindeydi. Huzurevinde bu işle ilgilenen hanım ayrılınca, olay sürüncemeye girdi. Biz bağıştan kaçan insanlar değiliz."